6 κόλπα για να χάσεις κιλά

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε μερικά μικρά και απλά κολπάκια που μπορεί να κάνει ο καθένας στην διατροφή του, για να χάσει βάρος και να χάσει κιλά.

1) Ξεκίνα ημερολόγιο με το τι και πόσο τρως
Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις κιλά είναι να κρατάς ημερολόγιο με τι και πόσο τρώς ή πίνεις. Το ημερολόγιο τροφίμων θα σε βοηθήσει να βρείς τα λάθη που κάνεις στην διατροφή σας αλλά και να συγκρατηθείς περισσότερο την επόμενη φορά που θα έχεις κάποια λιγούρα.

2) Μειώσε σταδιακά τις θερμίδες που καταναλώνεις και όχι απότομα
Ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνει κάποιος όταν ξεκινάει δίαιτα. Οι περισσότεροι πέφτουν με τα μούτρα και μειώνουν πολύ απότομα τις μερίδες που καταναλώνουν. Η συνταγή αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει! Δεν γίνεται εν μία νυκτί να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες πολλών ετών. Μπες σιγά-σιγά στα βαθειά.

3) Φάε περισσότερα φρούτα
Γενικά, τα φρούτα έχουν ελάχιστες θερμίδες, κάτι που τα κάνει ιδανικά για σνακ! Φρόντισε να έχεις πάντα απόθεμα. Όταν έχεις λιγούρα απλά φάε ένα φρούτο.

4) Προτίμησε δημητριακά και ψωμί ολικής αλέσεως
Η αλήθεια είναι πως τα προιόντα ολικής αλέσεως έχουν ελάχιστα λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα κανονικά. Όμως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έτσι επιτυχάνουν πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού πιο εύκολα. Έτσι θα τρως λιγότερο – γιατί θα χορταίνεις πιο γρήγορα – αλλά και πιο υγιεινά

5) Πιες περισσότερο νερό
Oι ειδικοί λένε πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η επαρκής κατανάλωση νερού βοηθά τον μεταβολισμό σου να κρατηθεί ψηλά ενώ “κόβει” και ελαφρώς το αίσθημα της πείνας.

6) Πιες καφέ και πράσινο τσάι
Μελέτες έχουν δείξει πως τόσο το πράσινο τσάι όσο και ο καφέ αυξάνουν ελαφρώς τον βασικό μας μεταβολισμό. Προφανώς και ταδύο ροφήματα πρέπει να τα πίνετε χωρίς ζάχαρη, διότι η αύξηση στις καύσεις είναι πολύ μικρή..

πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *