Ελλάδα: Άλλη μια νύχτα διαβουλεύσεων χωρίς αποτέλεσμα

Ούτε σήμερα τα ξημερώματα υπήρξε “λευκός καπνός” από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με…

τους επικεφαλής της τρόικας, παρά τις νέες 12ωρες συζητήσεις και με τη συμμετοχή- για μια ακόμη φορά- άλλων κορυφαίων υπουργών. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε, αμέσως μετά και τις νέες άκαρπες συζητήσεις, ότι “πάει καλά, έχουμε φθάσει πολύ κοντά, αλλά υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα”.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από σήμερα το πρωί, με τον ίδιο παράγοντα να αναφέρει ότι “ελπίζουμε σήμερα το απόγευμα θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (σ.σ. αναγκαία συνθήκη για να εγκριθούν οι δόσεις)”. Ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι “εάν είναι, θα κλείσουμε σήμερα, ή δεν θα κλείσουμε καθόλου.

Εάν δεν κλείσουμε σήμερα, συνεχίζουμε τις επόμενες ημέρες”. Η έλλειψη συμφωνίας μετά από 178 ημέρες διαπραγματεύσεων, αποδίδεται στο γεγονός ότι και οι δύο πλευρές εμμένουν στις, έως τώρα αντίθετες, απόψεις τους, σε: Διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 (μάλιστα, η τρόικα δεν έχει ακόμη προσδιορίσει καν συγκεκριμένο ποσό για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος).

Η τρόικα επιμένει για νομοθετική ρύθμιση, που ουσιαστικά θα απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, η τρόικα εμμένει για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015.

sigmalive.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *