Ναπολιτάνο: Η Γερμανία να κάνει περισσότερα για τις ευρωπαϊκές οικονομίες

“Η Γερμανία θα πρέπει να κάνει περισσότερα” για να βοηθήσει την ιταλική και τις άλλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες που αναρρώνουν από την οικονομική κάμψη, τόνισε από το Βερολίνο ο…

ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Ναπολιτάνο εξήρε τον ηγετικό ρόλο που είχε η Γερμανία κατά την κρίση χρέους που ταλανίζει ακόμα την ευρωζώνη, τόνισε όμως ότι “στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειαζόμαστε να νοιώσουμε ότι όλοι είμαστε μέσα στο ίδιο πλοίο”.

“Δεν επιθυμώ να απλουστεύσω τα πράγματα, λογικό όμως είναι να αναμένει κάποιος μιαν αισθητή παρόρμηση από την Γερμανία υπό τύπον συνεισφοράς στην πραγματική, όχι την δηλούμενη, ανάκαμψη αναπτυξιακών ρυθμών απασχόλησης σε όλη την Ευρώπη”, τόνισε στις δηλώσεις του ο 87χρονος ιταλός πρόεδρος.

Ο κ. Ναπολιτάνο αναγνώρισε τον κρίσιμο, όπως τον χαρακτήρισε, καθοδηγητικό ρόλο της Γερμανίας εν μέσω της κρίσης κρατικού χρέους και είπε ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ–πέραν των τυχόν αιχμηρών σχολίων, που διατυπώνονται στον τρέχοντα δημόσιο πολιτικό διάλογο εντός και εκτός Γερμανίας–“αξίζουν ενός πολύ υψηλού σεβασμού” από όλους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *