Τα μελανά σημεία στην κατάθεση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα

Βήμα-βήμα, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν σημαντικά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αρχείο που δόθηκε με τα ονόματα καταθετών στην HSBC της Ελβετίας το 2010, υπέστη αλλοίωση. Όπως προκύπτει από την έκθεση στις 20-9-2010, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο χρήστης «Windows User» που δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον πρώην υπουργό, ανοίγει το αρχείο της λίστας «Λαγκάρντ», όχι από το αυθεντικό CD, αλλά από κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο, δηλαδή USB ή σκληρό δίσκο, το οποίο επιδέχεται επεξεργασία.

Ποια είναι όμως τα ψεγάδια στις καταθέσεις του που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε όντως κάνει αλλοίωση στη λίστα;
Αντέγραψα σε USB για λόγους ασφαλείας. Τα μέλη της επιτροπής ισχυρίζονται ότι αν επιζητούσε ασφάλεια, θα αποθήκευε πάλι σε CD, για να μην μπορεί να αλλοιωθεί το περιεχόμενο.
Δε γνώριζα ότι τα ξαδέρφια μου ήταν στη λίστα. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, όπως υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πληκτρολογήσει λέξεις- κλειδιά, για να βρεί τυχόν συγγενικά του πρόσωπα.
Τη λίστα την έδωσα εμπιστευτικά σε συνεργάτες. 34 συνεργάτες του τον αδειάζουν, αρνούμενοι ότι παρέλαβαν το αυθεντικό CD για φύλαξη.
Δεν είχα επαφές με τα ξαδέρφια μου. Θα ήταν πιστευτό, εάν οι δύο οικογένειες δεν είχαν γειτονικά εξοχικά στην Σέριφο και έκαναν διακοπές μαζί.

Οι ενδείξεις μα και οι αποδείξεις είναι εις βάρος του πρώην υπουργού. Ο ίδιος όπως προκύπτει από την έρευνα επεξεργάστηκε το περίφημο στικάκι και διέγραψε την συγγενική του οικογένεια Σικιαρίδη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *