Πύρινη κόλαση στο Ηράκλειο – Εκκενώθηκε σχολείο με μικρά παιδιά

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μηναδάκη

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο νομό Ηρακλείου με τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί σε Σταυράκια, Ανισαρά, Τομπρούκ, ΒΙΠΕ και Βασιλειές. Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν ενισχύουν τις φλόγες που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους και τις κάνουν να πλησιάζουν απειλητικά ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές…
Στην περιοχή των Σταυρακίων, στη θέση Λιβάδα, η εικόνα είναι δραματική με τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί όχι μόνο οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που προσπαθούν όπως μπορούν να μην αφήσουν τη φωτιά να πλησιάσει.

Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες της αστυνομίας, περιπολικά, δυνάμεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα, έχουν σταλεί λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά του κόσμου από την εκκένωση του οικισμού ενώ έχει εκκενωθεί προληπτικά – από νωρίς – και το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. 

Επίσης έχει κλείσει ο δρόμος τόσο από την πλευρά των Μοιρών όσο και από την πλευρά του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να υποστηριχτεί η προσπάθεια της πυροσβεστικής και να μην υπάρξουν προβλήματα και να μην μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε αναμονή στην περιοχή προκειμένου να δώσουν βοήθεια σε όποιον χρειάζεται ή σε όποιον αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει χρειαστεί να παρέμβουν σε κανένα περιστατικό.

Στη ΒΙΠΕ η φωτιά έσβησε πριν από λίγο ενώ συνεχίζει να μαίνεται σε Βασιλειές.

http://prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *