Τελευταία Νέα

Γ. Σγουρός μετα την απόφαση του ΣτΕ: Mάχη με το χρόνο για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική

Απέρριψε το Συμβούλιο Επικρατείας τις Αιτήσεις Ακύρωσης των Δήμων Φυλής και Μαραθώνα που αντιδρούσαν στην κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ (αρ. αποφάσεων 1986 και 1988/2013).
 Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των αιτούντων για παρανομίες στη διαδικασία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και αντίθεσης στο άρθρο 24 του Συντάγματος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος…

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Αττική. Κερδίσαμε μια ακόμη μάχη, στον πόλεμο που δίνουμε προκειμένου να δώσουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, που για δεκαετίες παραμένει άλυτο και υποβαθμίζει το περιβάλλον της Αττικής.

Με διαφάνεια, νομιμότητα και απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν, και οι συνήθεις υπέρμαχοι της λογικής του «να μην γίνει τίποτα» σε αυτό τον τόπο, έχασαν και τυπικά τα, ούτως ή άλλως, προσχηματικά επιχειρήματά τους. Είμαι βέβαιος ότι θα ανακαλύψουν νέα…. Εδώ είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και αυτά.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με τη διεξαγωγή του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ξεκινά σε λίγες ημέρες. Όσοι καλόπιστοι καλούνται να συνεισφέρουν δημιουργικά στο διάλογο με προτάσεις και λύσεις, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός με τους καλύτερους για το δημόσιο συμφέρον όρους.
Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος. Πρέπει άμεσα να τρέξουμε όλα τα έργα, ώστε να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας για την ταχύτητα με την οποία εκδίκασαν τις υποθέσεις και έβγαλαν τις αποφάσεις. Μόνο με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων του Κράτους, θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που τόσο ανάγκη τα έχει ο τόπος».

ΠΗΓΗ: http://www.airetos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *