Παραμένει δέσμια των καταστημάτων η Microsoft

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε μια λανθασμένη αναφορά ότι η ψηφιακή έκδοση του Titanfall στο Xbox One θα είναι διαθέσιμη για προκατέβασμα πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν ισχύει, για τους γνωστούς λόγους. Η Microsoft έσπευσε να διαψεύσει ότι …
το Titanfall θα είναι διαθέσιμο για προκατέβασμα, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στα οφέλη του ψηφιακού περιεχομένου και στην υποστήριξη των καταστημάτων που πουλάνε παιχνίδια σε δίσκο.
Το preloading είναι μία από τις μεγάλες ευκολίες των ψηφιακών παιχνιδιών – το Steam το επιτρέπει εδώ και χρόνια, ενώ και η Sony έχει αρχίσει να το κάνει στο PSN (τρανό παράδειγμα το GTA 5).

 Αντίθετα, η Microsoft, η εταιρεία που υποτίθεται προωθεί το ψηφιακό περιεχόμενο περισσότερο από κάθε άλλη, εξακολουθεί να κρέμεται από τα… ξέρετε πια των καταστημάτων, όπως αποδεικνύουν άλλωστε και οι τιμές των παιχνιδιών στο Xbox Live. Σχόλια;

Η κόντρα ηλεκτρονικών καταστημάτων και φυσικών καταστήματων είναι γνωστή και δεν αφορά φυσικά μόνο παιχνίδια , mp3 και άλλα προιόντα που μπορούν να μοιραστούν φηφιακά από διάφορα e-shop. Αναντίλεκτα όμως η αναλογία των ευρώ που δαπανούνται στο διαδίκτυο σε σχέση με αυτά που δαπανούνται στα φυσικά κασταστήματα παρουσιάζουν αυξητική τάση για τα e-shop και πτωτική τάση για τα φυσικά καταστήματα οδηγώντας πολλούς επιχειρηματίες να προχωρούν στην κατασκευή e-shop  για να αγγίξουν αυτό το αναδυόμενο κομμάτι της αγοράς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *