Άρης – Πανιώνιος 2-0: Στο ρυθμό των Γκάμα – Φετφατζίδη

Άρης – Πανιώνιος 2-0: Στο ρυθμό των Γκάμα – Φετφατζίδη

Ο Άρης νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο με τα γκολ του πρώτου σκόρερ του, Μπρούνο Γκάμα και του κορυφαίου του γηπέδου, Γιάννη Φετφατζίδη, και επανήλθε δυναμικά στο κυνήγι της τέταρτης θέσης.

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση του προγράμματος της Κυριακής της 22ης αγωνιστικής της Super League 1 και με τη δύναμη του Κλεάνθης Βικελίδης και τα γκολ των Μπρούνο Γκάμα, Γιάννη Φετφατζίδη πήρε τη νίκη με 2-0. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ UBER ALLES

Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Άρη επί τεχνικής ηγεσίας του Μίχαελ Ένινγκ είναι σαφέστατα ο Μπρούνο Γκάμα. Δανειζόμενοι μια φράση από τη μητρική (γερμανική) γλώσσα του προπονητή των κίτρινων, ο Πορτογάλος είναι uber alles! Άνοιξε το σκορ με τρομερό υπέροχο δεξί σουτ έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Μαλέρμπ.

Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος σκόρερ των κίτρινων στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν, καθώς έφθασε τα οκτώ γκολ. Ο Γκάμα είναι βασικός κι αναντικατάστατος για τον Μίχαελ Ένινγκ. Όπως ήταν και για τους Πάκο Ερέρα και Σάββα Παντελίδη. Από τους παίκτες, από τους οποίους ξεκινά η ενδεκάδα. Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 15 Ιανουαρίου, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα.

Στο ματς με τη Λαμία υπέστη ρήξη χιαστού. Έβλεπε τους συμπαίκτες του να τελειώνουν το πρωτάθλημα, να παίζουν στα προκριματικά του Europa League και ο ίδιος να κοιτάζει τη δική του αντίστροφη μέτρηση στο ρολόι του.

Αυτή διήρκησε επτάμιση μήνες. Στο ματς με το Βόλο πήρε λεπτά συμμετοχής. Και να, εδώ, ξανά παρών. Τι κι αν δεν έκανε προετοιμασία; Τι κι αν ξεκίνησε σε διαφορετική αφετηρία από τους υπόλοιπους; Αναδεικνύεται σε σταθερά, τη μεγαλύτερη δε.

Πάντα παρών στην κεντρική τριάδα πίσω από τον επιθετικό – κατά κανόνα τον Ιντέγε – ο 32χρονος Πορτογάλος αποτελεί βαρόμετρο. Τόσο στις επιλογές του Ένινγκ, όσο και στην απόδοσή του η οποία κατά κανόνα κρίνει ματς.

Από τα επτά ματς που έχει πετύχει οκτώ γκολ, μόνο σε ένα ο Άρης δεν πανηγύρισε τη νίκη. Στην εντός έδρας ήττα (2-3) από την ΑΕΛ στις 28 Σεπτέμβρη. Σε πέντε πανηγύρισε το τρίποντο, ενώ στο Περιστέρι έσωσε το βαθμό κόντρα στον Ατρόμητο.

2. ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ "ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Εάν ο Άρης πρέπει να διορθώσει κάτι είναι η συμπεριφορά του εντός κι εκτός έδρας. Στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι μια ομάδα που επιβάλλει το ρυθμό της, που κυριαρχεί. Και με αντιπάλους σαν τον φετινό Πανιώνιο φυσικά δεν έχει πρόβλημα

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι κίτρινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Έβαλαν δυο γκολ, έχασαν πολλές ευκαιρίες και έδειξαν μια ομάδα που αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Το δεύτερο γκολ ήλθε από τον Φετφατζίδη. Στο 42ο λεπτό ο Ροζ πέρασε για τον Έλληνα διεθνή μέσο, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Μαλέρμπ για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Ο Άρης ανακάτεψε την τράπουλα.

Έδωσε φανέλα βασικού μετά από καιρό στον Ντάνιελ Σούντγκρεν, ενώ Δεληζήσης και Ούγκο Σόουζα έπαιξαν μετά από καιρό ως αμυντικό δίδυμο. Οι δυο Αργεντινοί, Μαρτίνες και Μαντσίνι, πήραν αμφότεροι λεπτά συμμετοχής.

3. ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος δεν άξιζε να πάρει κάτι από αυτή την αναμέτρηση. Μια φάση για γκολ είχε όλη κι όλη στην αντεπίθεση του Αραμπούλι. Ήλθε και η αποβολή του Ουμάρ Καμαρά, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.

Οι κυανέρυθροι δύσκολα θ' αποφύγουν την τελευταία θέση, αλλά μοιάζουν καταδικασμένοι στη μοίρα τους. Η αλήθεια είναι ο Νίκκι Παπαβασιλείου βιάστηκε να βγάλει τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη από την ενδεκάδα, οποίος μπορεί να μην απείλησε όσο στα προηγούμενα ματς, αλλά πίεζε ψηλά την αμυντική τετράδα των γηπεδούχων.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *