Super League: Η μάχη επτά ομάδων για την 6η θέση των play off

Super League: Η μάχη επτά ομάδων για την 6η θέση των play off

Πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα και το πρόγραμμα των επτά μονομάχων για την 6η θέση που θα οδηγήσει στο τέλος της σεζόν στα play off της Super League.

Μετά και την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής και ενώ απομένουν τέσσερις ακόμη μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου η ΑΕΚ με τη νίκη της επί του Ατρόμητου εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδο της στα play off στα οποία έχουν ήδη κλείσει θέση οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Ο τέταρτος Παναθηναϊκός θέλει τρεις βαθμούς στα εναπομείναντα τέσσερα ματς, ίσως και δύο, ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα ενώ ο πέμπτος Άρης με 32 βαθμούς αυτή τη στιγμή πρέπει από τους εναπομείναντες δώδεκα πόντους να πάρει τους επτά ώστε να είναι και αυτός 100% στην εξάδα. Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική και ανάλογα με τα αποτελέσματα των ομάδων από την 5η θέση και κάτω.

Εκεί όμως που γίνεται ένας μικρός χαμός είναι για το ποια ομάδα θα καταλάβει τελικά την 6η θέση και θα μπορέσει να μπει στα play off και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο Ευρωπαϊκής εξόδου.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ είναι 6ος με 28 βαθμούς αλλά έχει πίσω του σε απόσταση τεσσάρων βαθμών ακόμη έξι ομάδες που μπορούν μέχρι τέλους να κυνηγήσουν την είσοδο τους στην πρώτη εξάδα.

Φυσικά και οι Κρητικοί κρατούν την τύχη στα χέρια τους αλλά το πρόγραμμα που έχουν στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια είναι δύσκολο αφού έχει να παίξει με ΠΑΟΚ (εκτός), Ατρόμητο (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Λαμία (εντός). Οπότε το να κάνει τέσσερις νίκες είναι δύσκολο.

Ακολουθεί η Ξάνθη στην 7η θέση και 27 βαθμούς αλλά οι Ακρίτες πρέπει να πάρουν δύο βαθμούς παραπάνω από τους Κρητικούς καθώς υστερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ξάνθη έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο από τον ΟΦΗ καθώς έχει να παίξει με Πανιώνιο (εκτός), Λαμία (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Στην 8η θέση με 26 βαθμούς είναι ο Ατρόμητος που έχει το πλεονέκτημα πως έχει να παίξει τόσο με τον ΟΦΗ (εκτός) όσο και την Ξάνθη (εντός) που είναι μπροστά του ενώ έχει να αντιμετωπίσει επίσης τον Ολυμπιακό (εντός) και τον Άρη (εκτός).

Ακολουθούν τρεις ομάδες με 25 βαθμούς που ναι μεν έχουν ελπίδες αλλά παράλληλα παρακαλούν να χάσουν βαθμούς όλοι προπορευόμενοι. Ο λόγος για την ΑΕΛ που έχει να παίξει με Λαμία (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Βόλο (εκτός) και Αστέρα (εντός), τον Αστέρα που έχει να αντιμετωπίσει Άρη (εντός), Βόλο (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΛ (εκτός) και το Βόλο που έχει Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός).

Τέλος η Λαμία που ναι μεν είναι τέσσερις πόντους πίσω από τον ΟΦΗ έχει και αυτή τις δικές της πιθανότητες αλλά με απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Η Λαμία έχει να παίξει με ΑΕΛ (εντός), Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός).

Φυσικά οι προαναφερθέντες ομάδες δεν δίνουν απλά μάχη για να μπουν στα play off αλλά και για να αποφύγουν τα play out και τη μάχη του υποβιβασμού αφού οι ομάδες από την 7η θέση έως την 13η θα παίξουν μεταξύ τους για τα play out.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΩΝ

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ23η ΑΓ/ΚΗ24η ΑΓ/ΚΗ25η ΑΓ/ΚΗ26η ΑΓ/ΚΗ
ΟΦΗ28ΠΑΟΚ (εκτός)Ατρόμητο (εντός)ΑΕΚ (εκτός)Λαμία (εντός)
ΞΑΝΘΗ27Πανιώνιο (εκτός)Λαμία (εντός)Ατρόμητο (εκτός)ΠΑΟΚ (εντός)
Ατρόμητος26Ολυμπιακό (εντός)ΟΦΗ (εκτός)Ξάνθη (εντός)Άρη (εκτός)
ΑΕΛ25Λαμία (εκτός)ΠΑΟΚ (εντός)Βόλο (εκτός)Αστέρα (εντός)
10ηΑστέρας25Άρη (εντός)Βόλο (εκτός)Παναθηναϊκό (εντός)ΑΕΛ (εκτός)
11ηΒόλος25Παναιτωλικό (εκτός)Αστέρα (εντός)ΑΕΛ (εντός)Παναθηναϊκό (εκτός)
12ηΛαμία24ΑΕΛ (εντός)Ξάνθη (εκτός)Άρης (εντός)ΟΦΗ (εκτός)

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *