Δώνης: “Έχω πει στο Χρήστο να φύγω εγώ, ώστε να μείνει αυτός”

Δώνης: "Έχω πει στο Χρήστο να φύγω εγώ, ώστε να μείνει αυτός"

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αφού στάθηκε στη βελτίωση των "πράσινων" απάντησε και σε ερώτηση που του έγινε για τον γιο του Χρήστο και τα όσα έλεγαν πως έπαιζε με "μέσο".

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Δώνης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Ο 50χρονος προπονητής στις δηλώσεις του αφού στάθηκε στη βελτίωση και την πρόοδο αρκετών ποδοσφαιριστών του αναφέρθηκε στη σιγουριά που είχε για παρουσία των πράσινων στα play off.

Παράλληλα ερωτηθείς για τον γιο του Χρήστο και το γεγονός πως κάποιοι έλεγαν πως παίζει με μέσο αποκάλυψε πως του έχει πει να φύγει ο ίδιος για να μην έχει πρόβλημα.

Θεωρείται πως ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα; Ήταν σημείο κλειδί τρόπος που πέρασε τον ΠΑΣ στο Κύπελλο;
"Όχι, σίγουρα ήταν μια ψυχολογική τόνωση από την άποψη ότι θα μας πήγαινε πολύ πίσω αν είχαμε αποκλειστεί. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Έχουμε σε 14 ματς, οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και μια ήττα, στο Καραϊσκάκη, που κι εκεί είχαμε παίξει καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά την εξέλιξη της ομάδας μετά από 18-19 μήνες. Βλέπω πράγματα ενθαρρυντικά για την εξέλιξη των παικτών, πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την σταθερότητα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά. Όταν όλοι έλεγαν ότι θα παίξουμε στα πλέι άουτ, έλεγα στην γυναίκα μου άστους να λένε, θα μπούμε περίπατο στα play off. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει σκληρά και θα συνεχίσουμε, είτε με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ να γίνονται καλύτεροι, είτε με τους νέους που μας δίνουν άλλα χαρακτηριστικά".

Πόσο διαφορετικό περιμένετε τον ΠΑΟΚ και πως πρέπει να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης;
"Εμείς δεν τα βάζουμε αυτά στην ομάδα. Όταν στο κύπελλο είναι μέσα ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και δευτερευόντως ο Άρης , δεν μπορεί να είναι ένας ρεαλιστικός στόχος γα εμάς, παρότι στο Κύπελλο είναι λίγα τα παιχνίδια και μπορείς να φτάσει μέχρι και τον τελικό. Εγώ δεν θα βάλω τέτοιο βάρος στην ομάδα, ξεφεύγει η κατάσταση και πάντα έχουμε μια υπερβολή.

Θυμάμαι πριν 1,5 χρόνο όταν έκανα την πρώτη μου ομιλία μας είχαν φαβορί για υποβιβασμό. Μετά από 10 αγωνιστικές λέγανε ότι θα είμαστε στην πρώτη τετράδα.

Οι ομάδες θέλουν δουλειά και χρόνο για να φτιαχτούν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Άντερλεχτ ξοδεύουν εκατομμύρια και δεν μπορούν να επανέλθουν. Έχουμε δύο ματς, σαν προπονητής έχει δει σαφώς πολλά ματς στο Champions League, ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς παίκτες, κάποιοι είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν μπορεί παρά να θεωρώ τον ΠΑΟΚ φαβορί για την πρόκριση".

Ήταν μια νίκη αποδείξεων αυτή; Τι θέλετε να δείτε στο τέλος της σεζόν;
"Δεν το βλέπουμε έτσι. Η νοοτροπία είναι ξεκάθαρη: όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια υψηλού επιπέδου, δεν αρκεί μόνο να παίξεις καλά. Πρέπει να συνδυάζεται με μονομαχία, δύναμη, πάθος, αποτέλεσμα. Και με τον Ολυμπιακό ήμασταν πολύ καλοί, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας, όχι να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον, με αυτήν θα πορευθούμε".

Είχατε υποσχεθεί πως από εδώ και πέρα υπάρχει πραγματική πρόοδος. Το βλέπετε αυτό;
"Ναι γιατί βλέπουμε ότι η εξέλιξη αυτή σημαίνει τόνωση της αυτοπεποίθησης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι δίπλα στους παίκτες και για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Θέλω όταν φύγω να είμαι σίγουρος ότι έχω κάνει το καθήκον μου για να μπει η ομάδα στον κανονικό δρόμο".

Ο κ. Φερέιρα είπε πως αν έπαιζε έτσι ο Παναθηναϊκός από την αρχή θα ήταν διεκδικητής του τίτλου, τι έχετε να πείτε; Επίσης πως είδατε την επανασύνδεση με τον κόσμο;
"Πίστευα το καλοκαίρι έτσι όπως παίζαμε ότι θα ήμασταν. Ο Σένκεφελντ άργησε να μπει, τον Ζαχίντ επίσης τον χάσαμε για ένα μήνα. Υπάρχουν παίκτες σημαντικοί για κάθε ομάδα. Μετά τον Άρη η ψυχολογία ήταν πάρα πολύ κακή και από δικής μου πλευράς. Ήταν πολύ ωραίο που ήρθαν στο δωμάτιό μου δέκα παίκτες και μου είπαν να συνεχίσουμε την δουλειά που κάναμε. Ο ΠΑΟΚ σήμερα ήταν πιο υποψιασμένος από το ματς της Τούμπας. Έκλεινε τις πάσες στον Κουρμπέλη, όταν πήγαινε η μπάλα στα μπακ μας, τα χαφ πήγαιναν πάνω στον Χατζηγιοβάνη, γιατί παίζουμε με ανάποδα πόδια στους εξτρέμ. Βρήκαμε λύσεις, κερδίσαμε πολλές μπάλες στο πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσαμε να τις τελειώσουμε. Ειδικά με τον Ζαχίντ. Μετά το 25λεπτο το ηρεμήσαμε, γιατί θα μπορούσε να μπει ξανά ο ΠΑΟΚ στο ματς, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά.

Εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία να γλείψω τον κόσμο. Έχω άλλη λογική. Όταν αγαπάς την ομάδα σου πρέπει να είσαι και στα δύσκολα, όχι όταν κάνεις έξι νίκες. Και την δική μου εποχή έτσι ήταν. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει ο κόσμος να συμπεριφερθεί διαφορετικά στην ομάδα. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτή την νοοτροπία. Ξέρω βέβαια ότι στην χώρα μας αυτό είναι δύσκολο. Ελπίζω μελλοντικά κάποιοι να το προλάβουν και να γίνει".

Πόσο ικανοποιημένος είστε από την εικόνα του Χρήστου Δώνη όταν κάποιοι έλεγαν πως παίζει με "μέσο"; "Είναι σημαντικό για τον ίδιο ότι το ξεπέρασε. Παρότι εγώ δεν τον έφερα, τον βρήκα εδώ. Και "μέσο" να έχεις, αν είσαι παίκτης, πρέπει να αποδείξεις πράγματα μέσα στο γήπεδο. Πολλές φορές έχει σκεφτεί να φύγει, ο Χρήστος το έχουμε συζητήσει σπίτι γιατί δεν είμαι μόνο προπονητής του, είμαι και πατέρας του. Του έχω πει να φύγω εγώ και να μείνεις εσύ".

Ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και στο εξής και με ποιο αποτέλεσμα θα είστε ικανοποιημένος;
"Είναι σημαντικό όλα τα ματς να τα διεκδικούμε, να είμαστε σταθεροί και όχι να προσπαθούμε να τα κλέψουμε. Στην γενική μας φιλοσοφία, να έχουμε μια καλή εικόνα, να έχουμε τον έλεγχο να κυκλοφορούμε την μπάλα, να είμαστε πιεστικοί. Θα πρέπει ο μέσος όρος να είναι σε ένα ικανοποιητικό μέσο όρο στο τέλος της χρονιάς. Το αποτέλεσμα θα είναι να εξασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, άσχετα αν εμείς θα έχουμε την τιμωρία".

Τι έχει αλλάξει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας;
"Έχουμε καλύτερη συνοχή και συγκροτημένοι. Έχουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις φάσεις για να τελειώσουμε μια προσπάθεια, να μπούμε σε μια μονομαχία… Αυτό που έχει αλλάξει είναι η αποφασιστικότητα που πηγαίνουμε στις φάσεις".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *