Ανουάρ στο Sport24.gr: “Ο Ρονάλντο μου είπε να πάω στον Παναθηναϊκό”

Ανουάρ στο Sport24.gr: "Ο Ρονάλντο μου είπε να πάω στον Παναθηναϊκό"

Ο Μοχάμεντ Ανουάρ μίλησε στο Sport24.gr μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κι αποκάλυψε τη συμβουλή του προέδρου της Βαγιαδολίδ και θρυλικού Βραζιλιάνου φορ, Ρονάλντο, ν' αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Δεν έχει συμπληρώσει ούτε μήνα στην Ελλάδα. Ο Μοχάμεντ Ανουάρ έφθασε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου, όταν ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την απόκτησή του από τη Βαγιαδολίδ με τη μορφή δανεισμού.

Γέννημα-θρέμμα των μπλανκιβιολέτας ο 25χρονος Ισπανός – γεννηθείς στη Θέουτα (ισπανικό έδαφος στις ακτές της Αφρικής) – από Μαροκινούς μετανάστες γονείς δοκίμασε για πρώτη του φορά την τύχη εκτός της χώρας στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Σε τέσσερα ματς στα οποία έχει φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες! Όπως εξομολογείται στο Sport24.gr – κατά τη συνομιλία στη μεικτή ζώνη του Ολυμπιακού Σταδίου μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – αυτό έχει κάνει εντύπωση στους διοικούντες της ομάδας από την Καστίλλη και Λεόν.

Η τελευταία ήταν την Κυριακή κόντρα στο Δικέφαλο. Ο Μοχάμεντ Ανουάρ πέρασε στη θέση του Δημήτρη Κουρμπέλη στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης και έζησε την εμπειρία του πρώτου ντέρμπι. Με ίδιο αντίπαλο την Τετάρτη, σε άλλο γήπεδο και άλλη διοργάνωση.

Ο 25χρονος μιλά για κατάκτηση του Κυπέλλου και αποκαλύπτει τη συμβουλή του προέδρου της Βαγιαδολίδ και θρυλικού Βραζιλιάνου φορ, Ρονάλντο, ν' αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού. Εξομολογείται τη συζήτηση με το "Φαινόμενο" πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Αθήνα!

– Πρώτες ημέρες στην Ελλάδα και στα βαθιά με το πρώτο ντέρμπι…

"Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε στο πρώτο ντέρμπι. Είμαι χαρούμενος που είδα αρκετό κόσμο στο γήπεδο και πανηγυρίσαμε αυτή τη νίκη μαζί. Παίξαμε πολύ καλά σε όλο το ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, αλλά κι εμείς αποδείξαμε ότι με συγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε τέτοια παιχνίδια".

– Σημαντική νίκη, αλλά πρώτος στόχος είναι το Κύπελλο. Που μπορεί να φθάσει ο Παναθηναϊκός;

"Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Κρίμα που είμαστε μακριά από τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα. Έχω δει μόλις τέσσερις αγωνιστικές στην Ελλάδα, αλλά μου αρέσει αυτό που βλέπω. Έχουμε δυνατή ομάδα με δυναμική, η οποία προέρχεται από το επίπεδο των παικτών. Ακόμη μπορούμε να παλέψουμε για το Κύπελλο και θα είναι σημαντικός τίτλος εάν τον κατακτήσουμε".

– Κι εσύ κι ο Νάγκι προσθέσατε ποιότητα. Σε βαθμολογικό επίπεδο είναι δύσκολο να καλυφθεί η απόσταση από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Σε επίπεδο, όμως, ποιότητας;

"Πιστεύω ότι έχουμε βοηθήσει κι εγώ κι ο Ντόμινικ. Έχουμε φέρει φρεσκάδα στην ομάδα. Ήδη τα παιδιά που βρίσκονται εδώ έχουν υψηλό επίπεδο. Η απόσταση είναι ακόμη μεγάλη, αλλά βλέπουμε ότι και οι πρωτοπόροι χάνουν βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά και να συνεχίσουμε με νίκες και στα playoffs".

– Είσαι περισσότερο εξάρι ή οκτάρι;

"Είναι η αμφιβολία που έχουν όλοι οι προπονητές μαζί μου. Μπορώ να παίξω και τις δυο θέσεις. Στην Ξάνθη έπαιξα ως εξάρι, έπειτα δοκιμάστηκα κι ως οκτάρι. Νομίζω ότι μπορώ να παίξω και στις δυο θέσεις το ίδιο. Ήλθα για να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα".

– Ξανά με τον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο όμως. Η Τούμπα θα έχεις ακούσει ότι είναι μια καυτή έδρα. Είσαι προετοιμασμένος για ένα εκτός έδρας ντέρμπι;

"Είμαστε προετοιμασμένοι, έχω ακούσει ότι είναι καυτή έδρα. Είναι δύσκολη έδρα. Σε αυτό το επίπεδο είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε δύσκολες έδρες. Στην τελική είναι ένα ματς ποδοσφαίρου θα προσπαθήσουμε κι εκεί να πάρουμε τη νίκη".

– Στη Βαγιαδολίδ στην οποία ανήκεις πρόεδρος είναι ο Ρονάλντο το "Φαινόμενο". Ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Τι σου είπε όταν έσκασε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό;

"Είναι τεράστια προσωπικότητα και τεράστιος πρόεδρος. Ήρθε και μου είπε υπάρχει αυτή η προοπτική. Δεν είχα τα λεπτά που ήθελα και μου είπε κοίτα υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Μου είπε να πάω για να πάρω χρόνο και να βελτιωθώ. Μου έδωσε το χέρι. Είναι πάντα κοντά στους παίκτες. Από τη Βαγιαδολίδ πάντα παρακολουθούν τα ματς, σε τι κατάσταση βρίσκομαι, μου στέλνουν μηνύματα. Μου έχουν στείλει μήνυμα και έχουν εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι και στα τέσσερα ματς που είμαι εδώ, έχουμε νικήσει".

– Έπαιξε ρόλο και το όνομα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη για τον Ρονάλντο, θεωρείς;

"Ναι, σίγουρα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πολύ γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Σίγουρα έπαιξε ρόλο".

– Η επόμενη σεζόν θα σε βρει Ελλάδα ή Ισπανία;

"Ξέρετε ότι τώρα σκέφτομαι μόνο τον Παναθηναϊκό. Θέλω να δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα στην οποία παίζω τώρα. Βέβαια, είμαι δανεικός και στο τέλος της σεζόν πρέπει να επιστρέψω στη Βαγιαδολίδ. Ποτέ δεν ξέρεις…"

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *