1,1 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα μετράει το Facebook

Μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες και το εισηγμένο στο χρηματιστήριο πλέον Facebook, ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η εταιρεία είχε έσοδα $1,46 δισεκατομμύρια, κατέγραψε δηλαδή μια αύξηση 38% σε …
σύγκριση με τα $1,06 δισεκατομμύρια του πρώτου τριμήνου του 2012. Τα 375 εκατομμύρια μάλιστα, προέρχονταν από διαφημίσεις στη mobile έκδοση του κοινωνικού δικτύου. Παρόλα αυτά, τα καθαρά κέρδη του Facebook ανήλθαν σε $373 εκατομμύρια, δηλαδή ήταν μειωμένα κατά 2% σε σύγκριση με τα $381 εκατομμύρια του πρώτου τριμήνου του 2012.

Στα υπόλοιπα σημαντικά στοιχεία, τώρα, οι ενεργοί χρήστες αυξάνονται συνεχώς. Για την ακρίβεια, το Facebook διαθέτει 665 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την ημέρα και 1,11 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, δηλαδή 23% περισσότερους από το αντίστοιχο τρίμηνο του ’12.

Παράλληλα, οι ενεργοί mobile χρήστες αυξήθηκαν κατά 54%, φτάνοντας τα 751 εκατομμύρια το μήνα.
Όσο για το Instagram, που ανήκει κι αυτό στην ομπρέλα του Facebook, ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ σε καθημερινή βάση οι χρήστες του μοιράζονται πάνω από 40 εκατομμύρια φωτογραφίες.

Στην χώρα μας o αριθμός των χρηστών στο facebook αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς κάτι που οδηγεί τις ελληνικές επιχειρήσεις σε δημιουργία e-shop στο facebook και σελίδα στο facebook ανεξαρτήτως αν έχουν ήδη κατασκευάσει ιστοσελίδα και δεν το χρησιμοποιούν μόνο σαν βάση για προώθηση των υπαρχόντων ιστοσελίδων τους. Είναι προφανές ότι η αγορά εκεί είναι ακόμα παρθένα και ελλοχεύουν πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες για ανθρώπους με ανοικτό μυαλό που μπορούν να αντιληφθούν τις επιταγές της εποχής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *