Τελείωσε το όνειρο…

1Πληγώθηκε απ’ την περιφέρεια η Εθνική πόλο γυναικών και δεν κατάφερε να σταματήσει την Ιταλία, η οποία επιβλήθηκε 9-6 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που γίνεται στο Καζάν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε μεγάλο μέρος του ματς είχε πολύ δυνατή άμυνα, όμως η ασταμάτητη Ντι Μάριο απ’ την περιφέρεια την «πλήγωσε» σε καίρια σημεία του παιχνιδιού, ενώ η Γκορλέρο είχε εκπληκτικές αποκρούσεις. Κορυφαία για την Ελληνική ομάδα ήταν η Στεφανία Χαραλάμπίδη με 3 τέρματα.

Οι σκληρές άμυνες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο πρώτο οκτάλεπτο και κράτησαν χαμηλά το σκορ, όμως στην συνέχεια οι Ιταλίδες πήραν φόρα. Μέσα σε λίγα λεπτά αύξησαν την διαφορά στα τρία γκολ (4-1), με την Ελλάδα να δείχνει χαρακτήρα και να αντιδρά άψογα για το 4-3. Εκμεταλλεύτηκε, μάλιστα, την παίκτρια παραπάνω με 2/3 κερδισμένες επιθέσεις, αντίθετα με την Ιταλία που είχε 0/3 μέχρι το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό του ματς η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε άψογα το κενό στην περιφέρεια της ελληνικής άμυνας και αύξησε ξανά την διαφορά στα τρία τέρματα (7-4), με την αντίδραση αυτή τη φορά να έρχεται απ’ την Στεφανία Χαραλαμπίδη. Η 20χρονη με δύο τέρματα σε επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 7-6, όμως και πάλι η Ντι Μάριο απ’ την περιφέρεια ανέβασε τη διαφορά υπέρ της Ιταλίας.

Η Γκαριμπόντι -και πάλι απ’ την περιφέρεια- έβαλε το κερασάκι στην ιταλική τούρτα έξι λεπτά πριν το φινάλε, διαλύοντας την ψυχολογία της ελληνικής ομάδας που δεν κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Τετάρτη, για τους αγώνες κατάταξης των θέσεων 5-8, όπου θα κάνει την αρχή κόντρα στην οικοδέσποινα Ρωσία.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 3-2, 2-1.

Ελλάδα (Μορφέσης) Ασημάκη 1, Χαραλαμπίδη 3, Μανωλιουδάκη 1, Κώτσια 1.
Ιταλία (Κόντι) Ντι Μάριο 4, Γκαριμπότι 2, Μπιανκόνι 2, Ράντικι 1.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *