«Έπεσε» η ποινή, αλλά φεύγει ο Πλατινί

1Τη μείωση της ποινής απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο που είχε επιβληθεί στον Μισέλ Πλατινί από τα έξι στα τέσσερα χρόνια αποφάσισε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS). Παράλληλα το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί μειώθηκε από τις 80.000 στις 60.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της UEFA είχε τιμωρηθεί αρχικά με οκτώ χρόνια και κατόπιν έφεσης με έξι, αλλά είχε προσφύγει στο CAS για να εξαλειφθεί η τιμωρία του δηλώνοντας βέβαιος πως θα δικαιωθεί. Ωστόσο μετά τη μείωση της τιμωρίας του μόνο κατά δύο χρόνια, η θητεία του στην προεδρία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όπου είχε επανεκλεγεί το 2015, παίρνει πρόωρα τέλος.

Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου είχε τιμωρηθεί λόγω μιας πληρωμής από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011, που αφορούσε υπηρεσίες από το 1998 μέχρι το 2002. Τόσο ο Πλατινί, όσο και ο τότε πρόεδρος της FIFA δεν είχαν καταφέρει να δικαιολογήσουν αυτή την πληρωμή, με συνέπεια να τιμωρηθούν αμφότεροι αρχικά με οκταετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο Μπλάτερ, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Πλατινί στο CAS, έχει προσφύγει επίσης σε αυτό και αναμένεται το προσεχές διάστημα να εξεταστεί το δικό του ζήτημα.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *