«Ήρθα να φτιάξω το γήπεδο» δήλωσε ο Μελισσανίδης

1Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι «ήρθα να φτιάξω το γήπεδο, το οποίο θα ανήκει σε όλη την ΑΕΚ και δεν θα έχει ιδιοκτήτη». Η ΓΣ της Ερασιτεχνικής έγινε με αφορμή το παραχωρητήριο για το οικόπεδο που θα δοθεί στην ΠΑΕ για την δημιουργία της «Αγιας Σοφιάς», το οποίο εγκρίθηκε παμψηφεί.

Αρχικά ο Mελισσανίδης τόνισε: «Ήρθα για να φτιάξω το γήπεδο. Δηλώνω πως το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θα βάλουμε προσωπικά μας χρήματα, μαζί με πέντε έξι ανθρώπους. Το γήπεδο δεν θα έχει ιδιοκτήτη».

Εκείνη την ώρα κάποιος οπαδός πετάχτηκε και είπε: «Το θέμα είναι να πάρουμε την άδεια».

«Ανοίγεις άλλο θέμα τώρα. Τώρα έγιναν οι εκλογές, θα την πάρουμε την άδεια», απάντησε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Οπαδός: «Τα κέρδη πού θα πηγαίνουν; Δεν θα πηγαίνουν στην Δικέφαλος;»

Μελισσανίδης: «Ποια κέρδη; Πετάς μια ρουκέτα έτσι. Τι λες; Το γήπεδο δεν θα βγάζει τα έξοδα του».

Οπαδός: «Είμαι μέλος 19 χρόνια. Αν διώξουμε τον Μελισσανίδη δε θα γίνει ποτέ το γήπεδο».

Μελισσανίδης: «Εχω βγει στη ζητιανιά να κάνω το γήπεδο και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ΑΕΚ που κοιτούν ακόμα τα άρθρα. Το γήπεδο της Λάρισας ανήκει εκεί που ανήκει. Το γήπεδο του Ολυμπιακού ανήκει εκεί που ανήκει κι εγώ σας δεσμεύομαι ότι θα ανήκει σε όλους μας. Από τη μέρα που αναλάβαμε το ερασιτεχνικό τμήμα, η Ερασιτεχνική παίρνει το ποσοστό κανονικά».

Ανδριόπουλος: «Δεν υπάρχει ούτε πούλημα, ούτε ξεπούλημα»

Τον λόγο πήρε και ο μάνατζερ του πρότζεκτ του γηπέδου, Δημήτρης Ανδριόπουλος και είπε: «Αυτό που συζητάει η οικογένεια της ΑΕΚ, έχει ξαναγίνει από τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ στο παρελθόν. Αυτή η σύμβαση παραχώρησης από πολλούς εκλαμβάνεται ως πούλημα γης, όμως μιλάμε για εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Ερασιτεχνικής στη Δικέφαλος για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν υπάρχει ούτε πούλημα, ούτε ξεπούλημα.

Έτσι είναι ο νόμος. Η αντιπαροχή που παίρνει το ερασιτεχνικό σωματείο είναι ένα το χωράφι και ένα γήπεδο 32.000 θέσεων, συν τα έσοδα από κάθε ματς που παίζει η ποδοσφαιρική ομάδα. Κανένας δεν πλούτισε φτιάχνοντας γήπεδο. Το γήπεδο της ΑΕΚ θέλει μίνιμουμ κάθε χρόνο 23, εκατομμύρια για συντήρηση».

Το «παρών» στη Γ.Σ. έδωσαν και οι: Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανός Δέλλας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, Άκης Ζήκος και Βασίλης Δημητριάδης. Παρόντες ήταν ακόμα και οι: Νίκος Στράτος, Στέλιος Μανωλάς, Θωμάς Μαύρος, Κώστας Νεστορίδης και Στέλιος Σεραφείδης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *