Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ίδρυμα Μπάσκετ της FIBA ο Βασιλακόπουλος

Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ίδρυμα Μπάσκετ της FIBA ο Βασιλακόπουλος

Ο Οράσιο Μουρατότε επιλέχθηκε για την θέση του προέδρου στο Διεθνές Ίδρυμα Μπάσκετ (International Basketball Foundation), με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να καταλαμβάνει την θέση του αντιπροέδρου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, τοποθετήθηκε στην θέση του αντιπροέδρου του IBF, του Διεθνούς Ιδρύματος Μπάσκετ της FIBA που ιδρύθηκε το 2008 και στο οποίο πρόεδρος θα είναι ο Οράσιο Μουρατόρε, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/9) η FIBA.

Ο Μουρατόρε θα διαδεχτεί τον Σεΐχη Σαούντ Αλί Αλ-Τανί από το Κατάρ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του IBF από το 2017 μετά την απόσυρση του Ιβάν Μαϊνινί.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα αναλάβω καθήκοντα, με αυτόν τον νέο ρόλο στο IBF", ανέφερε ο Μουρατόρε. "Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο και o IBF έχει μεγάλη επίδραση σε πολυάριθμες κοινότητες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο στόχος μου είναι να συνεχιστεί η σπουδαία δουλειά που γίνεται και με τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, προωθώντας τις αξίες και την κληρονομία, του αθλήματος μας".

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του IBF θα αναλάβει καθήκοντα από το 2019 και μέχρι το 2023. Σε αυτό θα βρίσκεται άλλος ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Ζαγκλής, Γενικός Γραμματέας της FIBA.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *