«Αν δεν συμμορφωθεί ο Ολυμπιακός θα του αφαιρεθεί το πιστοποιητικό»

1Ο Ηλίας Αρκούδης μέλος της ΕΕΑ, ο οποίος -όπως είπε- ψήφισε υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη στην χθεσινή συνεδρίαση, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FΜ 94,6 ότι εάν σε έναν μήνα δεν έχει αλλάξει η προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός τότε υπάρχει κίνδυνος άρσης της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα.

«Ουσιαστικά η απόφαση σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός δεν συμμορφωθεί με την απόφαση της επιτροπής σε ένα μήνα θα το αφαιρεθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που του δόθηκε το καλοκαίρι ”υπό αίρεση”», ήταν τα λόγια του κ.Αρκουδή στους “94,6” ο οποίος νωρίτερα καταθέτοντας το σκεπτικό της απόφασής του να ψηφίσει υπέρ του ιδιοκτήτη των ερυθρολεύκων είχε τονίσει:

«Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του εισαγγελέα για ένα συγκεκριμένο θέμα και από τη στιγμή που έχει αποφανθεί ο εισαγγελέας για το αν ασκεί ή όχι διοίκηση ο κ. Μαρινάκης, δεν μπορώ να έρθω εγώ και να πω ότι ασκεί. Πως γίνεται να του αφαιρέσουμε εμείς το δικαίωμα που του έχει δώσει ο εισαγγελέας. Μπορούμε να έρθουμε εμείς και να πούμε ότι ο εισαγγελέας ερμηνεύει λάθος το νόμο;».

Μεταξύ άλλων, το μέλος της ΕΕΑ αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε με την κα.Μαρούπα στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταγγέλλοντας ότι σε παλιότερη συνεδρίαση άλλαξε την άποψή της για υπόθεση για ομάδα της Βορείου Ελλάδος μετά από συνάντηση που είχε με μεγαλομέτοχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Αρκουδή στο Σπορ FM 94,6 και τους Βασίλης Βέργη και Σάββα Λιβάνιο:
Για τις κόντρες στην ΕΕΑ:

«Υπήρξαν κόντρες, αλλά όχι στο επίπεδο που αναφέρονται».

Για το σκεπτικό να ψηφίσει υπέρ του κ. Μαρινάκη:

«Εγώ έχω ψηφίσει υπέρ του κ. Μαρινάκη, όπως έκανα και υπέρ των κυρίων Μελισανίδη και Γιαννάκόπουλου. Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του εισαγγελέα για ένα συγκεκριμένο θέμα και από τη στιγμή που έχει αποφανθεί ο εισαγγελέας για το αν ασκεί ή όχι διοίκηση ο κ. Μαρινάκης, δεν μπορώ να έρθω εγώ και να πω ότι ασκεί. Πως γίνεται να του αφαιρέσουμε εμείς το δικαίωμα που του έχει δώσει ο εισαγγελέας. Μπορούμε να έρθουμε εμείς και να πούμε ότι ο εισαγγελέας ερμηνεύει λάθος το νόμο; Με βάση τα έγγραφα που είχαμε στα χέρια μας και μόνο με βάση αυτά, ανεξάρτητα από όσα πιστεύουμε, εντελώς τεχνοκρατικά, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι ο κ. Μαρινάκης ασκεί διοίκηση. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω με βάση τι νομίζω, αλλά με βάση αυτά που έχω στα χέρια μου. Να βγει ο εισαγγελέας και να μας πει πως ορίζει την ενασχόληση του κ. Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο. Αν ας πούμε παίξει δίτερμα με τους φίλους, ασχολείται ή όχι με το ποδόσφαιρο; Αν ο εισαγγελέας νόμιζε ότι ασκεί διοίκηση θα έπραττε τα δέοντα. Επίσης δεν προκύπτει από πουθενά το ότι πρέπει να ρίξουμε πρόστιμο στον Ολυμπιακό».

Για το αν έχει δεχθεί πιέσεις:

«Δεν έχω δεχθεί καμία πίεση, καμία απειλή και κανένα τηλέφωνο. Δεν δεσμεύομαι από κανένα και αποφασίζω ανεξάρτητα από τι ομάδα είμαι ή τι θρησκεία πιστεύω. Κάνω αυτό που θεωρό σωστό, ηθικό και ουσιαστικό».

Για το σκεπτικό του προέδρου της ΕΕΑ να ψηφίσει «ναι» στο ότι ασκεί διοίκηση ο κ. Μαρινάκης:

«Ο κ. Παπαλάκης έχει τη δική του άποψη που είναι διαφορετική από αυτή του εισαγγελέα. Ουσιαστικά η απόφαση σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός δεν συμμορφωθεί με την απόφαση της επιτροπής σε ένα μήνα θα το αφαιρεθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που του δόθηκε το καλοκαίρι «υπό αίρεση». Αυτό είναι το επόμενο βήμα».

Αναφερόμενος στην κ. Μαρούπα :

«Εγώ δεν βγαίνω κάθε Δευτέρα στην τηλεόραση να κάνω σόου. Η κυρία Μαρούπα τη μία μέρα ήρθε με τη «Χ» άποψη και την επόμενη με την εντελώς αντίθετη με σκεπτικό δέκα σελίδων, μετά από συναντήσεις με μεγαλομετόχους με ομάδα της Βορείου Ελλάδος, όπως λένε οι πληροφορίες μου».

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *