Βούτσεβιτς: “Ο κυρίαρχος Γιάννης κι ο Ολυμπιακός της Α2”

Βούτσεβιτς: "Ο κυρίαρχος Γιάννης κι ο Ολυμπιακός της Α2"

Μία μέρα μετά τη βαριά ήττα από την Ελλάδα, ο Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε στο Sport24.gr για την Εθνική, τον Αντετοκούνμπο και την τρέλα με τον Ολυμπιακό της Α2.

Είναι ο… Γιάννης Αντετοκούνμπο του Μαυροβουνίου. Δεν είναι παίκτης επιπέδου MVP, είναι όμως All-Star και στην χώρα του ίνδαλμα για τα μικρά παιδιά που ονειρεύονται να κάνουν καριέρα στο μπάσκετ. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς απολαμβάνει την αγάπη των Κινέζων, γνώρισε και αυτός την αποθέωση πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Ελλάδα, όμως μία μέρα μετά έχει ξεπεράσει την ήττα από την Εθνική μας και, όπως παραδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/9) στο Sport24.gr, λίγα λεπτά μετά από το τέλος της προπόνησης της ομάδας του στο Ναντζίνγκ Τζιμνάσιουμ, ανυπομονεί να αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία που παίζει ένα αρκετά διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Ρωτήσαμε τον σούπερσταρ των Ορλάντο Μάτζικ τι συνέβη στο ματς με την Ελλάδα και γιατί το Μαυροβούνιο έδειξε τόσο απογοητευμένο μετά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. "Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα, αντίθετα με την Ελλάδα που μπήκε καλά στο ματς και πήρε από νωρίς μια διαφορά. Αποδείχθηκε πιο δύσκολη διαδικασία απ’ όσο περιμέναμε, όμως η Εθνική σας είναι μια καλή ομάδα και είναι και το ξεκάθαρο φαβορί του ομίλου. Ξεκίνησαν δυνατά, την ώρα που εμείς είχαμε τρομερό πρόβλημα στην επίθεσή μας. Οι 16 πόντοι στο ημίχρονο τα λένε όλα, δεν είναι εύκολο να ανακάμψεις. Δεν έγινε όμως κάτι, αυτό ήταν και προχωράμε παρακάτω. Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος ήμασταν αρκετά καλύτεροι, ήταν σημαντικό για εμάς να αντιδράσουμε μετά το άσχημο πρώτο ημίχρονο".

Ο Βούτσεβιτς έχει μάθει να ζει στο περιβάλλον του ΝΒΑ όπου ένα αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, ξεχνιέται άμεσα καθώς τα παιχνίδια είναι πολλά και η δράση δεν σταματά. Ξέρει λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει προς τα εμπρός: "Η Νέα Ζηλανδία είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, παίζει σε υψηλό ρυθμό και σχεδόν κάθε παίκτης της σουτάρει τρίποντα! Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ δυνατό, ένα φίζικαλ παιχνίδι για να ματσάρουμε την ταχύτητά τους. Θα πρέπει να έχουμε γρήγορες επιστροφές στην άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι πολύ έξυπνοι, δεν πρέπει να παίξουμε στον δικό τους ρυθμό, πρέπει να πάμε στο δικό μας τέμπο, να παίξουμε λίγο πιο αργό μπάσκετ για να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες. Θα είναι σίγουρα διασκεδαστικός αγώνας".

Δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τον αντιμετωπίζει αρκετές φορές κάθε χρόνο στην Ανατολική Περιφέρεια, συνυπάρχουν για τουλάχιστον 30 λεπτά στο παρκέ, οπότε ο άσος των Μάτζικ μάλλον ξέρει τα πάντα για εκείνον: "Είναι προφανές πως ξεχωρίζει για τα αθλητικά του προσόντα, έχει όμως και σπουδαίο τρόπο σκέψης. Θέλει να κερδίζει, θέλει να κυριαρχεί εκεί έξω, δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο αντίπαλός του, θέλει απλά να κυριαρχεί. Εχει αυτό το ιδιαίτερο ένστικτο που τον κάνει να θέλει να δείχνει συνεχώς σε όλους πόσο καλός είναι και σίγουρα αυτό είναι ένα στοιχείο που τον βοηθά να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Είναι σπουδαίος παίκτης, πάντα απολαμβάνω τις μεταξύ μας αναμετρήσεις, άλλωστε παίζουμε συχνά γιατί βρισκόμαστε και οι δύο στην Ανατολική Περιφέρεια. Είχαμε πολλά διασκεδαστικά ματς. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και είναι ακόμη τόσο νέος. Θα συνεχίσει να βελτιώνεται, πέρυσι ήταν απίθανη η σεζόν του, αλλά είμαι σίγουρος ότι θέλει να κάνει ακόμη περισσότερα και θέλει να τα καταφέρει και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Για εκείνον, πάντως, η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης: "Πολύ καλή ομάδα, πραγματικά πολύ καλή. Έχουν φανταστικούς πλέι μέικερ, τον Σλούκα και τον Καλάθη, είναι πολύ έμπειροι από το υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague, έχουν τον Γιάννη, έχουν ψηλούς που μου έκαναν τη ζωή δύσκολη χθες βράδυ, ο Πρίντεζης είναι επίσης σημαντικός. Είναι ομάδα με εμπειρία που ξέρει πώς να παίζει σε μεγάλες στιγμές. Είναι από τα φαβορί, ειδικά αν ο Γιάννης παίξει στο επίπεδο που μπορεί. Θα είναι πολύ δύσκολο να σας αντιμετωπίσουν οι υπόλοιπες ομάδες. Έδειξαν και στο μεταξύ μας παιχνίδι την ποιότητά τους, περιμένω πως θα βελτιώνονται συνεχώς όσο θα προχωρούν στο τουρνουά. Ειδικά ο Σλούκας, ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο με τον τραυματισμό του, είναι ωραίο που τώρα έχει επιστρέψει".

Τον ρωτήσαμε αν ισχύει η… φήμη που τον θέλει να είναι υποστηρικτής του Ολυμπιακού και ο Βούτσεβιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει με χαμόγελο: "Είμαι οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, οπότε ναι, άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για αδελφά σωματεία. Προσπαθώ να παρακολουθώ την EuroLeague, ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο εξαιτίας της διαφοράς ώρας ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Παρακολουθώ όσο περισσότερο μπορώ τον Ερυθρό Αστέρα του οποίου είμαι μεγάλος οπαδός, μαθαίνω και για τον Ολυμπιακό όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη, τώρα όμως θα είναι στη δεύτερη κατηγορία και αυτό είναι λίγο τρελό".

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *