Δεν υποχωρεί, αν δεν δικαιωθεί

1Η απόφαση ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη να αναβάλουν το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για προβοκάτσια, δεν σημαίνει πως ο αγώνας σταματά εδώ. Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους, προκειμένου να δικαιωθούν.

Σε πρώτη φάση, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί από τον δικηγόρο της ΠΑΕ, Γιάννη Κάρμη, το αίτημα για την κανονική διεξαγωγή του αγώνα, με την υποβολή ένστασης για τους λόγους που αυτό ματαιώθηκε. Η πλευρά του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει την ακύρωση του φύλλου αγώνα και θα επικαλεστούν το ήρεμο κλίμα που υπήρχε στο γήπεδο μετά τις 18:10 και μέχρι να βγει ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς στον αγωνιστικό χώρο αποφασίζοντας τελικά με καθυστέρηση να μην παιχτεί ποδόσφαιρο.

Από πλευράς Παναθηναϊκού θα γίνει αναφορά στην τηλεφωνική επαφή που είχε ο Σταύρος Κοντονής με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Βρέντζο θέλοντας να αποδείξουν πως υπήρξαν πιέσεις από πλευράς Ολυμπιακού για να μην αρχίσει το παιχνίδι. Εφόσον η ένσταση γίνει δεκτή, τότε το ντέρμπι θα πρέπει να οριστεί εντός 15 ημερών.

Η ένσταση αναμένεται να συνεκδικαστεί την Παρασκευή με το κατηγορητήριο που υπάρχει σε βάρος του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια εντός κι εκτός γηπέδου, με τους «πράσινους» να αποφεύγουν δύσκολα ποινή 2-3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (ανεξάρτητα από το αν θα διεξαχθεί το παιχνίδι κανονικά ή όχι).

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, που ήταν παρών στη Λεωφόρο, έχει ζητήσει τις εκθέσεις παρατηρητή της Super League και αστυνομίας, όπως και το φύλλο αγώνα, προκειμένου να ασκήσει σήμερα δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για εκτεταμένα επεισόδια. Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο (70-150 χιλ. ευρώ) και αφαίρεση τριών βαθμών. Η πλευρά των «πράσινων» ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή απέναντι σε όλα αυτά και θα επιδιώξει σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό τη μικρότερη πιθανή τιμωρία.

«Συμμαχία» μέσω… 13

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει επαφή της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τη «Θύρα 13», ώστε να περιφρουρήσουν το χώρο… ευθύνης τους και να μη δοθεί κανένα δικαίωμα στα επόμενα παιχνίδια. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως οργανωμένοι οπαδοί ήταν εκείνοι που ώθησαν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην έκδοση ανακοίνωσης στήριξης του συλλαλητηρίου. Σε κάθε περίπτωση αυτή δεν έγινε κατόπιν συνεννόησης ΠΑΕ και ΚΑΕ, μιας και οι σχέσεις των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν είναι καλές εδώ και καιρό. Πάντως μπροστά στην απειλή για την ομάδα, τα δύο μεγαλύτερα τμήματα του συλλόγου δείχνουν να ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *