Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

1Έστω και με μικρή καθυστέρηση, ο Ντι Τζέι Κούπερ θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «πράσινους» και θα τους ενισχύσει στα play offs ολοκληρώνοντας μια μεταγραφή που… άργησε ένα χρόνο.

Ο 24χρονος πλέι μέικερ θα είχε φορέσει από το περασμένο καλοκαίρι τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Τα συμβόλαια ήταν έτοιμα, αλλά το θέμα «κόλλησε» όσο δεν είχε ολοκληρωθεί η αναζήτηση προπονητή και τελικά ο Κούπερ εξαργύρωσε την εξαιρετική του χρονιά στον ΠΑΟΚ με μια καλή μεταγραφή στη ρωσική Ενισέι.

Παιδί-θαύμα

Ο Ντι Τζέι Κούπερ δεν ήταν προικισμένος από τη φύση με σωματικά προσόντα, αλλά το πλούσιο ταλέντο του περίσσευε για να κερδίσει από τα μαθητικά του χρόνια την προσοχή των σκάουτ. Μεγάλα κολέγια τού πρόσφεραν υποτροφίες (ανάμεσά τους και το Κεντάκι), αλλά εκείνος επέλεξε το Οχάιο θεωρώντας πως στους Μπόμπκατς θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπερ και εγένετο…

Υπό τη δική του καθοδήγηση η ομάδα έφτασε για τρίτη φορά στην ιστορία της στους «16» του NCAA, το 2012, ενώ σύντομα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κολεγίου του σε ασίστ (πρότυπά του οι Στιβ Νας και Τζέισον Κιντ) και κλεψίματα. Μάλιστα με 939 ασίστ παραμένει ο δωδέκατος παίκτης σε ασίστ στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος, ενώ με 328 κλεψίματα είναι εικοστός στη λίστα. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του NCAA με περισσότερους από 2.000 πόντους, 900 ασίστ, 600 ριμπάουντ και 300 κλεψίματα στην καριέρα του.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *