Οι τρεις όροι της FIFA για να μην αποφασίσει Grexit

1Σε τρεις άξονες κυμαίνεται η (δισέλιδη) επιστολή της FIFA που έστειλε στην ΕΠΟ το πρωί της Τρίτης και αποτελεί τελεσίγραφο.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Βέργης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, το βασικότερο στοιχείο είναι πως καλεί τα ελληνικά όργανα να αρθεί ως τις 15 Απριλίου η απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου, ειδάλλως θα υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο την ποινή του διεθνούς αποκλεισμού. Ενδεικτικό είναι πως στην επιστολή αναφέρεται η λέξη suspended, δηλαδή γίνεται ξεκάθαρα λόγος για αποκλεισμό.

Πέραν της άμεσης απειλής για το Grexit, η παγκόσμια ομοσπονδία επισημαίνει πως η όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (που ανέβαλε την εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ για τις 19/4) θα αγνοηθεί, καθώς η υπόθεση της εκδίκασης δεν αφορά τη FIFA.

Τέλος, η FIFA ζητεί πέρα από την άρση της απόφασης για ματαίωση Κυπέλλου και αρχίσουν άμεσα επαφές ανάμεσα στο Υπουργείο και την ίδια για αλλαγές σε τρεις νόμους που θεωρεί η παγκόσμια ομοσπονδία παρεμβατικούς σε κάποιες διατάξεις του ως προς το περιεχόμενο. Οι ενστάσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας αφορούν στο νόμο Φούρα του 1999, στο νόμο 4326 του 2015 (νόμος Κοντονή) και σε κάποιες διατάξεις για το νόμο περί ντόπινγκ.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *