Τελευταία Νέα

Ολυμπιακός: Δεύτερη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός: Δεύτερη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τους Πειραιώτες

Και δεύτερη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός την Πέμπτη (16/5), για παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League 2018/19. Καταγγελίες για τον ΕΣΑΚΕ από τους Πειραιώτες.

Η προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ για την παράτυπη διαδικασία της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League 2018/19 εκκρεμεί (διαβάστε εδώ τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα), την Πέμπτη (16/5) όμως οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν και δεύτερη προσφυγή "κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει παράνομα" όπως υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της regular season και κατ' επέκταση την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Εκτός αυτού, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ είχαν ενημερωθεί από το ΑΣΕΑΔ στις 7/5 για την προσφυγή του Ολυμπιακού, γνώριζαν δηλαδή τόσο ο πρόεδρος, όσο και η νομική σύμβουλος για την κίνηση των ερυθρόλευκων όταν γνωμοδοτούσαν στις 9/5 για την αναβολή της έναρξης των playoffs.

Εξηγούν έτσι ότι υπήρξαν αναληθείς ισχυρισμοί από πλευράς της Λίγκας, καθώς: "Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ της 15ης Μαϊου 2019, η νομική σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, κ. Γονιδάκη κι ο πρόεδρος κ. Γαλατσόπουλος δήλωσαν ενώπιον όλων των μελών ότι άλλαξε η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου και ότι μπορεί να επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτό έγινε γιατί έλαβαν γνώση του περιεχομένου της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ την προηγούμενη μέρα και με βάση αυτό το περιεχόμενο μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία. Ακολούθως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ωστόσο, σήμερα πληροφορηθήκαμε πως οι παραπάνω ισχυρισμοί ήταν αναληθείς και ότι κατόπιν αιτήματος του ΕΣΑΚΕ, το ΑΣΕΑΔ απέστειλε την προσφυγή μας με mail στον Σύνδεσμο στις 7/5. Δηλαδή αυτή τελούσε σε γνώση του πρόεδρου και της νομικής συμβούλου όταν γνωμοδότησε στο Δ.Σ. της 9ης Μαΐου για την αναβολή της έναρξης των πλέι οφ".

Τη σημερινή νέα προσφυγή τους οι Πειραιώτες την είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει το βράδυ της Τετάρτης (16/5), αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *