Ολυμπιακός: Ενεργοποιεί και τους υπόλοιπους στόπερ

Ολυμπιακός: Ενεργοποιεί και τους υπόλοιπους στόπερ

Το πρόβλημα του Σισέ και το γεγονός ότι Μεριά και Σεμέδο είναι οι πιο επιβαρυμένοι, κάνουν τον Μαρτίνς να ψάχνει άμεσα… απαντήσεις από Αβραάμ και Μπα.

Αν κοίταζε κανείς το ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι και έβλεπε τους κεντρικούς αμυντικούς, θα εκτιμούσε πως όχι μόνο φτάνουν, αλλά και περισσεύουν κιόλας. Έξι στόπερ για δύο θέσεις, έδειχνε πολυτέλεια. Ειδικά από τη στιγμή που ο Σεμέδο έδειξε με το "καλημέρα" να κερδίζει τη μία θέση του βασικού.

Μετά από έντεκα επίσημα ματς ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να βάλει στο παιχνίδι και τους στόπερ του που έχουν να παίξουν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς! Αυτόν στην Τσεχία, απέναντι στην Πλζεν. Αυτό το ματς μάλιστα, έμελλε να είναι και το μοναδικό ως τώρα, τόσο για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο όσο και για τον Μπα!

ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΣΙΣΕ

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Τότεναμ, ο Σισέ ήταν αυτός που εκπροσωπούσε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. "Ψαρωμένος" φαινόταν, αλλά τελικά, δεν ήταν καλά. Δεν αισθανόταν καλά στην υγεία του. Πηγαίνει στην προπόνηση στο Ρέντη και μετά από μιάμιση ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο! Μένει εκτός αποστολής και ακόμη και σήμερα δεν έχει βγει από το Metropolitan. Η διάγνωση που γίνεται, αναφέρει "λοίμωξη αναπνευστικού".

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν είναι κάτι απλό. Κάθε άλλο. Δεν έχει δοθεί νεότερη ενημέρωση από την ΠΑΕ, ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θα λείψει καιρό ο Σισέ. Θα πρέπει αρχικά να υποβληθεί σε νέα σειρά εξετάσεων, να βγει από το νοσοκομείο, αλλά και πάλι πάει πίσω η επιστροφή του στη δράση.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν χάνει μέχρι νεωτέρας απλά έναν παίκτη. Χάνει την τρίτη του επιλογή στους στόπερ. Ο Σισέ ήταν ο… εύκολος δρόμος. Ήθελε να κάνει διαχείριση στον Σεμέδο ή στον Μεριά; Έβαζε τον Σισέ και έλυνε το πρόβλημά του. Αυτόν εμπιστευόταν, από τη στιγμή που έμεινε στο ρόστερ. Δεν έκανε καλό Κύπελλο Εθνών Αφρικής άλλωστε, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και έτσι το όποιο ενδιαφέρον φαινόταν να υπάρχει από συλλόγους του εξωτερικού, ατόνησε. Έμεινε στην ομάδα και είναι ο αμυντικός με τον τρίτο χρόνο συμμετοχής, αλλά…

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΛΕΠΤΑ Ο ΜΕΡΙΑ!

Ο Μεριά δεν ήταν στην αποστολή του αγώνα με την Πλζεν στην Τσεχία. Ήταν σε μίνι διακοπές, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την εθνική Τυνησίας, στο κύπελλο εθνών Αφρικής. Μίλησε, όμως, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μάλιστα την τελευταία στιγμή, ήταν η μία αλλαγή που έκαναν οι ερυθρόλευκοι στη λίστα της UEFA. Ο στόχος ξεκάθαρος. Να αγωνιστεί στη ρεβάνς με την Πλζεν ο Μεριά, καθώς ο Αβραάμ είχε τεθεί εκτός μάχης λόγω τραυματισμού. Και ο Μπα, ήταν ο άπειρος της υπόθεσης, με το πρώτο ματς μάλιστα να έχει λήξει ισόπαλο 0-0 και τον Ολυμπιακό να καίγεται για την πρόκριση.

Μετά από έντεκα ματς, ο Μεριά είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής. Μετρά 810, κοινώς εννιά ολόκληρα ματς. Έχει απουσιάσει από την Τσεχία και από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο "ΒΡΑΧΟΣ" ΣΕΜΕΔΟ

Είναι μαζί με τον Βαλμπουενά οι μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Ο Ρούμπεν Σεμέδο μπήκε απευθείας στα βαθιά το καλοκαίρι. Ο Μαρτίνς δεν… υπολόγισε ούτε τα παραπανίσια κιλά με τα οποία ήρθε, τον έβαλε αμέσως στα φιλικά και ο στόχος ήταν να αποτελέσει τον βράχο στο κέντρο της άμυνας. Δυόμιση μήνες μετά και έχοντας απουσιάσει για τρεις εβδομάδες λόγω του τραυματισμού και της αρθροσκόπησης που έκανε, ο Σεμέδο δείχνει ο σίγουρος. Ο παίκτης που θα βασίσει πολλά πάνω του ο Ολυμπιακός, στην προσπάθειά του να έχει μια άλλη εικόνα. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς και κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα…

ΕΠΑΙΞΑΝ 62 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ…

Έρχεται ο αγώνας με τη Λαμία το Σάββατο και ακολουθεί αυτός με τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς, βλέπει τον Μεριά να έχει μικροενοχλήσεις και θα πάει συντηρητικά και σήμερα. Ίσως και αύριο. Είναι πιθανό να προφυλαχθεί, όπως το ίδιο θα ήθελε να κάνει και με τον Σεμέδο. Με τον Σισέ, όμως, εκτός πλάνων, τι απομένει; Ο πιτσιρικάς Μάρκοβιτς που ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις, την περασμένη Κυριακή πήγε και αγωνίστηκε με την Κ-19. Δεν φαίνεται πως μπορεί να μπει άμεσα στην πρώτη ομάδα, να πάρει χρόνο. Θα ήταν τεράστια έκπληξη κάτι τέτοιο.

Έτσι, οι λύσεις είναι δύο. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μπα. Αμφότεροι, έχουν να αγωνιστούν 62 ημέρες! Από το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, στις 23 Ιουλίου με την Πλζεν στην Τσεχία. Τότε που τραυματίστηκε νωρίς ο Αβραάμ και στο 22 ο λεπτό, ο Μπα πέρασε στη θέση του. Από τότε, όμως, δεν πήραν την παραμικρή ευκαιρία από τον Μαρτίνς. Κοιτάζεις το χρόνο συμμετοχής και διαπιστώνεις έτσι… Μεριά 810’, Σεμέδο 785’, Σισέ 295’, Μπα 68’, Παπαδόπουλος 22’, Μάρκοβιτς 0’.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού θα γίνει όλο και πιο δύσκολο στη συνέχεια, με πολλές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το συμπέρασμα για τον Μαρτίνς, είναι διπλό. Με τον Σισέ εκτός πλάνων, αρχικά θέλει να είναι καλά Σεμέδο και Μεριά. Οι βασικοί του στόπερ. Είναι βασική προϋπόθεση για τη συνέχεια. Αυτούς έχει δείξει να εμπιστεύεται και ελπίζει πως όλα θα πάνε καλά μαζί τους. Ακόμη και τώρα, στις ενοχλήσεις του Μεριά, δεν έκρυβε την αγωνία του.

Από την άλλη, θα πρέπει να ανταποκριθούν Αβραάμ και Μπα. Θα πάρουν χρόνο, δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν μπορεί να πορευθεί με δύο στόπερ μόνο στο αρχικό σχήμα. Γι’ αυτό και θα περιμένει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η λογική λέει ότι τουλάχιστον ο ένας θα είναι βασικός απέναντι στη Λαμία. Άρα, ευκαιρία για άμεση ενεργοποίηση…

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *