Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση της Βραζιλίας, αντιπάλου της Εθνικής

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση της Βραζιλίας, αντιπάλου της Εθνικής

Σκληρή, γρήγορη και με μία τάση να φέρνει άνω-κάτω έναν αγώνα, ενίοτε και εις βάρος της. Διαβάστε ποια είναι η Βραζιλία, αντίπαλος της Εθνικής στην 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δύο ημέρες μετά την επιβλητική νίκη επί του Μαυροβουνίου, η Εθνική καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα με εντελώς διαφορετικό στυλ και δυνατότητες, της οποίας το στυλ παιχνιδιού κρύβει παγίδες: Την Βραζιλία.

Η “σελεσάο” είναι μία ομάδα με ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού, που μένει πιστή στην λατινοαμερικάνικη ταυτότητά της, αν και ο προπονητής της, Άτσα Πέτροβιτς, προσπαθεί να την τιθασεύσει, προκειμένου να την κάνει πιο αποτελεσματική. Είναι μία ομάδα με ταλέντο, η οποία την πρώτη αγωνιστική επιβλήθηκε με 102-94 της Νέας Ζηλανδίας και φιλοδοξεί, κατά δήλωση του Άντερσον Βαρεζάο στο Sport24.gr, να κατακτήσει το τρόπαιο!

Ο ΣΤΑΡ

Τα χρόνια έχουν περάσει και ο 37χρονος πλέον Μπαρμπόσα δεν είναι ο παίκτης που κάποτε εντυπωσίαζε στο ΝΒΑ με την φανέλα των Σανς. Παραμένει όμως ένας εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης, ο οποίος μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

Ο Βραζιλιάνος γκαρντ είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα της Βραζιλίας και ας έρχεται πλέον από τον πάγκο. Είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, που εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι στο δικό του τέμπο και έχει την δυνατότητα να τιμωρήσει κάθε άμυνα με την ικανότητά του στο σουτ και την δημιουργία, ενώ δεν φοβάται να βγει μπροστά όταν χρειάζεται.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Ενδεχομένως ο κόσμος να μην το έχει πάρει χαμπάρι, αλλά η Βραζιλία έχει μεγάλο βάθος. Κόντρα στη Νέα Ζηλανδία είχε ροτέισον 10 παικτών, ενώ την ίδια στιγμή ο 11ος της σειράς, Αγκούστο Λίμα (ένας παίκτης επιπέδου EuroLeague), αγωνίστηκε μόλις 2.5 λεπτά!

Ο αειθαλής Άντερσον Βαρεζάο είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα των Βραζιλιάνων, όπως και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Η τριάδα που έχει ενδιαφέρον ωστόσο είναι αυτή που αναμένεται να σηκώσει το βάρος της ομάδας την επόμενη τριετία.

Ο λόγος για τον ταλαντούχο φόργουορντ Μπρούνο Καμπόκλο των Γκρίζλις (που ήδη μέσω Sport24.gr απείλησε ότι θα σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο), τον σέντερ των Μπουλς, Κριστιάνο Φελίτσιο, και τον 20χρονο γκαρντ/φόργουορντ Ντίντι Λουζάντα, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο35 του φετινού ΝΒΑ Draft.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο Άτσα Πέτροβιτς έχει προσπαθήσει να παντρέψει με έναν ενδιαφέρον τρόπο την παλιά με τη νέα γενιά. Συνηθίζει να παίζει με τρεις γκαρντ, ενώ ενίοτε παίζει με δύο ψηλούς, αν και κόντρα στην Ελλάδα ενδεχομένως να αλλάξει κάποια πράγματα για να κοντράρει το μέγεθος της Εθνική μας. Γενικώς, φροντίζει να έχει μεγάλο ροτέισον, κάτι απαραίτητο για να κρατάει φρέσκια την.. παλιοσειρά, αφού είναι δύσκολο οι Μπαρμπόσα, Βαρεζάο, Χουέρτας και Γκαρσία να παίζουν στα “κόκκινα” για 40 λεπτά.

Η Βραζιλία είναι μία ομάδα που της αρέσει να παίζει με το πόδι στο γκάζι και στηρίζεται στο γρήγορο transition, ενώ σουτάρει (πάρα) πολύ από την περιφέρεια. Αυτό το απέδειξε και κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, αφού τελείωσε τον αγώνα με 17/45 δίποντα και 14/37 τρίποντα! Ο Πέτροβιτς προσπαθεί πάντως να βάλει λίγο περισσότερο την τακτική στο παιχνίδι των Βραζιλιάνων και να τους δώσει έναν πιο ευρωπαϊκό αέρα, ζητώντας τους ενίοτε να κατεβάζουν το τέμπο, αν και στο ένστικτο της “σελεσάο” την θέλει να τρέχε και να κάνει άνω-κάτω το παιχνίδι, κάτι που ενίοτε γυρίζει μπούμερανγκ. Στην άμυνα οι παίκτες της βάζουν πάντα τα χέρια στην μπάλα, ενώ παίζουν σκληρά, χωρίς να φοβούνται να κάνουν φάουλ, κάτι που ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους ψηλούς.

Η μπάλα βρίσκεται συνήθως στα χέρια των Χουέρτας, Μπαρμπόσα και Λουζ, ενώ οι Λουζάντα, Μπενίτε, Γκαρσία, Σόουζα και Καμπόκλο έχουν κυρίως εκτελεστικό ρόλο. Παράλληλα, αυτό που αξίζει προσοχής είναι ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν ψηλούς που κυνηγάνε με μανία το επιθετικό ριμπάουντ, ασκώντας πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Οι Βαρεζάο και Φελίτσιο είναι δύο από τους καλύτερους επιθετικούς ριμπάουντερ του τουρνουά, ενώ ο τρίτος της σειράς, Λίμα, φημίζεται και αυτός για την τάση του να κυνηγάει με μανία κάθε διαθέσιμο “σκουπίδι”.

To Depth Chart:

PG: Ράφα Λουζ, Άλεξ Γκαρσία, Γιάγκο Ματέους

SG: Μαρσελίνιο Χουέρτας, Λεάντρο Μπαρμπόσα,

SF: Ντίντι Λουζάντα, Βίτορ Μπενίτε

PF: Μπρούνο Καμπόκλο, Μαρκίνιος Σόουζα

C: Άντερσον Βαρεζάο, Κριστιάνο Φελίτσιο, Αγκούστο Λίμα

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *