Ραντεβού του Ολυμπιακού για Μενέζ, σκέψεις για Ομπερτάν

1Δύο δυνατά ονόματα με… άρωμα Γαλλίας κοιτάζει ο Ολυμπιακός εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στην προσπάθεια να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ζερεμί Μενέζ και τον Γκαμπριέλ Ομπερτάν.

Με την πλευρά του πρώτου αναμένεται να γίνει συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρεται στον «Πρωταθλητή» και τους «ερυθρόλευκους» θα εκπροσωπήσει ο Κριστιάν Καρεμπέ, που θα αποτελέσει δυνατό «όπλο» για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αντιμετώπισε δύο φορές τον Ολυμπιακό το 2005 ως παίκτης της Σοσό στο πλαίσιο των «32» του Κυπέλλου UEFA, έκανε πολύ δυνατή πρώτη σεζόν πέρυσι με 33 συμμετοχές – 16 γκολ στη Serie A και μια στο Κύπελλο Ιταλίας. Ωστόσο, φέτος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και αρκέστηκε στις 10 εμφανίσεις (2 γκολ) στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο (με δύο γκολ). Στον τελικό με τη Γιουβέντους ήταν στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε. Πάντως, σίγουρα δεν είναι εύκολη περίπτωση. Άλλωστε πρόκειται για παίκτη που έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει αγωνιστεί επίσης στις Μονακό, Ρόμα και Παρί Σεν Ζερμέν, κάνοντας γεμάτες σεζόν.

Στους Μονεγάσκους ήταν από το 2006 έως το 2008, έκανε 60 συμμετοχές και σκόραρε 16 φορές, στους «τζιαλορόσι» έκανε μέσα σε μια τριετία 115 συμμετοχές, έχοντας 12 γκολ και πολλές ασίστ και στους Γάλλους έκανε 110 εμφανίσεις από το 2011 έως το 2014, μοιράζοντας πάνω από 30 ασίστ.

Παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση του Γκαμπριέλ Ομπερτάν στον Ολυμπιακό, αλλά βρίσκεται πιο πίσω η συγκεκριμένη περίπτωση συγκριτικά με αυτή του Μενέζ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση προς το παρόν. Όπως αναφέρει ο Κώστας Νικολακόπουλος στον «Γαύρο», ο 27χρονος μεσοεπιθετικός, που δεν θα ακολουθήσει τη Νιουκάστλ στην Championship, καθώς η συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε, έχει προταθεί και η περίπτωσή του μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τους ανθρώπους των Πειραιωτών. Εξετάζονται όλοι οι παράμετροι της υπόθεσης ώστε να αποφασιστεί από κοινού με τον προπονητή αν πρέπει να γίνει κίνηση.

Ο Γάλλος, ο οποίος έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ντρίπλα, αγωνίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2009 έως το 2011, έχοντας συνολικά 22 συμμετοχές (και ένα γκολ), ενώ με τη Νιούκαστλ έκανε 77, σημειώνοντας τρία γκολ. Φέτος, έκανε μόλις 6 σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *