«Χάρισμα» στους Τούρκους πρωταθλητής μας στο Τζούντο! (φωτό)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μεγάλο σκάνδαλο συγκλονίζει το ελληνικό τζούντο, μετά την παραχώρηση του πρωταθλητή Ρομάν Μουστόπουλου στην Τουρκία κάτω από τη… μύτη της ΕΟΕ και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού.

Ο Ρομάν Μουστόπουλος που θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας τζουντόκα μετά την αποχώρηση του Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρόσφατα αγωνίστηκε σαν… Τούρκος στους διεθνείς αγώνες τζούντο της Τυνησίας, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -81 κιλών με το όνομα Vedat Albayrak.

Με μία εντελώς αιφνιδιαστική, όσο και ανεξήγητη απόφαση, ο Μουστόπουλος αφέθηκε ελεύθερος να επιλέξει ποια χώρα θα εκπροσωπούσε σε αγώνες στο μέλλον!

Ο 25χρονος πρωταθλητής τζούντο έχει χαρίσει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και μετάλλια σε σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο, αποδεσμεύτηκε από τη δύναμη της Εθνικής Ελλάδος!

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι τόσο οι πολιτικοί προϊστάμενοι του ελληνικού αθλητισμού, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, δεν ήταν ενήμεροι για την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της ΕΟ τζούντο, χωρίς να ενημερώσει καν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας!

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο Ευάγγελος Σουφλέρης είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα τον Φεβρουάριο του 2017, ενημερώνοντας με επιστολή του την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Όπως, μάλιστα, προκύπτει από την έγγραφη απάντηση που έλαβε, η ΕΟΕ είχε στηρίξει οικονομικά τον Μουστόπουλο με επιχορηγήσεις προς την ομοσπονδία, ενώ ο πρωταθλητής του τζούντο είχε ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Rio 2016».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *