ΑΕΚ: Δεκαοκτώ μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι

ΑΕΚ: Δεκαοκτώ μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι

Από την πρωταπριλιά του 2018 έχει να επικρατήσει η ΑΕΚ σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος ή Κυπέλλου. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά ένα πολλαπλό απαιτούμενο κόντρα σε εκείνον.

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα, όμως δεν είναι! Από την 1/4/2018, δηλαδή 18 μήνες (παρά δύο ημέρες) πριν, έχει να νικήσει η ΑΕΚ σε ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών απέναντι στον Παναθηναϊκό, ασχέτως με την κατάσταση στην οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκονται οι πράσινοι (απέδειξαν άλλωστε απέναντι στον Ολυμπιακό ότι πάντα ανήκουν στην ελίτ, όσον αφορά στα συγκεκριμένα ματς).

Τότε λοιπόν, την Πρωταπριλιά του 2018, η μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, επικρατούσε του τριφυλλιού με 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα όμορφο και άνετο βράδυ. Τέτοιο αντίστοιχο όμως δεν έχει ζήσει έκτοτε, ενώ δεν είναι και λίγα τα ντέρμπι που έχει δώσει σε αυτό το διάστημα των 18 μηνών. Συγκεκριμένα είναι οκτώ, μεταξύ των οποίων και οι δύο χαμένοι τελικοί του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον αμέσως επόμενο αντίπαλό της και μάλιστα στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου τον υποδέχεται αύριο Κυριακή.

Η Ένωση είτε έχασε, είτε δεν κατάφερε να νικήσει αρκούμενη σε ισοπαλίες, στα περυσινά έξι ντέρμπι πρωταθλήματος, απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, ενώ σε δύο από αυτά βρήκε τον τρόπο να αποφύγει τις ήττες, σκοράροντας στα τελευταία λεπτά και κατακτώντας από έναν βαθμό. Στο διάστημα αυτό, συνήθισε να εμφανίζει μια ιδιαίτερα φοβική στάση όταν δεχόταν γκολ, να παίζει δίχως κέφι και με πολλά νεύρα, ενώ παρουσίαζε ευδιάκριτες ψυχολογικές διακυμάνσεις κατά των διάρκεια των αγώνων.

Κοινώς, μια κατάσταση που πολύ δύσκολα ανατρέπεται όταν οι αντίπαλοι, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, διέθεταν ποιότητα και (θεωρητικά) πιο στρωμένες ομάδες από εκείνη. Η έλλειψη κεφιού και εμπιστοσύνης απέκτησαν μορφή νομιμότητας στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα, στοιχεία τα οποία ασφαλώς εντάθηκαν μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ σε τρίτο συνεχόμενο τελικό και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επήλθε. Δύσκολες καταστάσεις για τον προπονητή, τις οποίες προσπαθεί ο Κωστένογλου να διορθώσει με δουλειά και συζήτηση.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΕΣ ΝΙΚΕΣ

– Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ, σε αγώνα που ολοκληρώθηκε (διότι υπάρχει και το μετέπειτα υπέρ της 3-0 του δικαστηρίου, στο πολυθρύλητο ματς της Τούμπας), καταγράφηκε στις 5/11/2017, όταν επικράτησε στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος, ήταν ο σημερινός πιο φορμαρισμένος παίκτης της, Μάρκο Λιβάγια, σε ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο ξεκίνησε με την αποβολή του Αραούχο, μόλις στο 8ο λεπτό.

– Την πρωταπριλιά του 2018, παιχνίδι στο οποίο η «Ενωση» έφτασε στο επιβλητικό 3-0 επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, σκόραραν δύο ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ της. Ο Σέρχιο Αραούχο με δύο τέρματα και ο Ροντρίγκο Γκάλο με ένα, είναι αυτοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο παιχνίδι που έχει καταγραφεί ως το τελευταίο εγχώριο ντέρμπι που η ΑΕΚ έχει πάρει τους τελευταίους 18 μήνες.

– Ο Αργεντινός επιθετικός, με τα 22 γκολ στην περυσινή σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι ο άνθρωπος που έχει σκοράρει τα τελευταία δύο τέρματα της ΑΕΚ σε ντέρμπι. Είχε ανοίξει το σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο στην πορεία η Ένωση δέχθηκε τέσσερα γκολ, ενώ ήταν αυτός που ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ στο 77’ του αγώνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, γράφοντας το τελικό 1-1.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δίψα για ρεβάνς
Λιβάγια: "Αδιαφορώ για τις προβλέψεις, θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα"
Αλμπάνης: "Δεδομένο ότι θα γεμίσει το ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ"

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *