Αντίπαλος και η… παράδοση

assets_LARGE_t_881_106348049Στη νέα εποχή, αυτή του Κλαούντιο Ρανιέρι, η Εθνική ομάδα θα επιδιώξει να έχει νικηφόρα εκκίνηση σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάτι που δεν κατάφερε τις τρεις προηγούμενες φορές, έχοντας στον πάγκο της «φρέσκο» αλλοδαπό τεχνικό!

ΑΎΡΙΟ βράδυ (9.45 μ.μ., ΝΕΡΙΤ & ΟΤΕSport), στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται τη Ρουμανία και θα επιδιώξει να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθεια για πρόκριση στο Euro 2016, κόντρα στην ομάδα που απέκλεισε στα μπαράζ για το Μουντιάλ. Ο Ιταλός προπονητής θέλει να «σπάσει» την παράδοση που δημιούργησαν οι Ιορντανέσκου, Ρεχάγκελ και Σάντος. Και οι τρεις στο πρώτο τους ματς για προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Στο ντεμπούτο του Ρουμάνου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 1998, η «γαλανόλευκη» παραχώρησε στο ΟΑΚΑ ισοπαλία (2-2) στη Σλοβενία, ενώ ο Γερμανός, στον πρώτο του αγώνα για προκριματικά Euro ηττήθηκε στη «Λεωφόρο» από την Ισπανία (2-0) στις 7/9/2002. Θυμίζουμε ότι ο αναμορφωτής της Εθνικής ομάδας είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του πριν από το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2002. Και ο Πορτογάλος όμως δεν ευτύχησε να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε νικη  στο πρώτο του επίσημο ματς.

Τα πλάνα
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, στο Φάληρο, η Ελλάδα παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στη Γεωργία. Πάντως ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος στο τέλος υλοποίησαν τον στόχο, καθώς η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στην τελική φάση το 2004 (Πορτογαλία) και το 2012 (Πολωνία και Ουκρανία), ενώ τα είχε καταφέρει και το 2008 (Αυστρία και Ελβετία) ξανά με τον «χερ Οτο», που τότε συμπλήρωνε σχεδόν οκτώ χρόνια στον ελληνικό πάγκο. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι καταστρώνει τα πλάνα εν όψει της πρεμιέρας και προσανατολίζεται να παρατάξει σύστημα «4-4-1-1». Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον 62χρονο Ιταλό είναι κάποια σημάδια κούρασης των διεθνών, όπως αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες αιματολογικές τους εξετάσεις, που έγιναν σε εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Από τα ευχάριστα των εξετάσεων ήταν τα αποτελέσματα του Διαμαντάκου, ο οποίος βγήκε πρώτος στις λιπομετρήσεις και στα εργομετρικά, εντυπωσιάζοντας τον Κλαούντιο Ρανίερι. Ωστόσο, είναι αουτσάιντερ για να βρεθεί αυριο στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας, κυρίως λόγω της απειρίας. Βέβαια δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρουμανία. Αυτό θα κριθεί από το τεχνικό επιτελείο, που πλέον έχει και δύο μέλη. Πρώτον, τη θέση του γιατρού κατέλαβε ο Αναστάσιος Τόκης, ενώ ο Ιταλός προπονητής θα έχει κοντά του και τον οστεοπαθητικό Λίνο Πουσινίσκι.

Εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης ο Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: «Στόχος μας είναι η πρόκριση και μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Πρέπει να είμαστε δυο φορές σοβαροί για να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα». Αναφερόμενος στην απουσία του κόσμου, επεσήμανε πως «δεν πρέπει να συμβεί ξανά αυτό. Τους χρειαζόμαστε και θέλουμε να παίρνουμε δύναμη από αυτούς». Λόγω της τιμωρίας της έδρας οι διεθνείς έστειλαν μήνυμα που λέει: «Ποτέ ξανά μόνοι»…

πηγη http://www.ethnos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *