Αν το ματς του Ολυμπιακού είχε κι… ενδιαφέρον

1Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν (πολύ) εύκολα τη νίκη και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως δεν “ανέβασαν” ταχύτητα και στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς έπαιξαν στο…ρελαντί. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακός να περάσει με χαρακτηριστική άνεση κι από την έδρα του Ηρακλή. Μπορεί λοιπόν ν’ αναρωτηθεί κάποιος πόσο ευκολότερα θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός αν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς κι έπρεπε “πάση θυσία” να κερδίσει.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ οι δύο “δικέφαλοι” αναδείχθηκαν ισόπαλοι με αντίπαλο τον “Γηραιό” . Ενδεχομένως κάτι να φανερώνει και αυτό για τη διαφορά δυναμικότητας. Όχι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή φυσικά… Είναι ενδεικτικό της ανωτερότητα των πρωταθλητών και στο χθεσινό παιχνίδι, η άνεση με την οποία έβγαλε φάσεις για γκολ ο Ολυμπιακός, στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου μέρους, όταν οι “ερυθρόλευκοι” έπιασαν (σε αρκετές περιπτώσεις) στον…ύπνο την άμυνα του Ηρακλή, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά.

Από την άλλη πλευρά βέβαια οφείλει να πει κάποιος ότι μετά το 65′ υπήρξε μια χαλάρωση των “ερυθρόλευκων”, σε ότι αφορά τα ανασταλτικά καθήκοντα των φιλοξενούμενων κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους ν’ απειλήσουν σε δύο περιπτώσεις τον Ρομπέρτο, με τον Μοντέιρο. Η γενική εικόνα όμως του ματς ήταν ξεκάθαρη, με τους “ερυθρόλευκους” να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, καθώς όταν πατούσαν…γκάζι, ο Ηρακλής δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει. ‘Ενα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον φετινό Ολυμπιακό, έχει να κάνει με τη νοοτροπία που δείχνουν οι “ερυθρόλευκοι” στο φινάλε της σεζόν.

Πρέπει λοιπόν να επισημανθεί ότι σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες σεζόν (κι ενώ και φέτος οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει πολύ νωρίς τον τίτλο) οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είδαν σαν…αγγαρεία τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη αγωνιστική με τον Πανθρακικό αλλά και εναντίον του Ηρακλή, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν διάθεση, είχαν όρεξη έκαναν φάσεις και αν μη τι άλλο αυτό πιστώνεται στον προπονητή της πειραϊκής ομάδας, τον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος προσπαθεί καθημερινά στου Ρέντη να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, τη στιγμή που όλοι περιμένουν να μάθουν αν τελικά θα συνεχιστεί το Κύπελλο.

Η δουλειά λοιπόν του Σίλβα μόνο εύκολη δεν είναι και η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει στο φινάλε της σεζόν ο Ολυμπιακός (χωρίς τα παιχνίδια του να έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον) αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Ο Σίλβα λοιπόν έχει καταφέρει να κρατήσει “δεμένη” την ομάδα του, να δείχνουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο πως δεν πάνε στα ματς απλά για να…περάσει η ώρα, αλλά για να παίξουν καλή μπάλα και να κερδίσουν. Αυτό είναι σημαντικό για τους πρωταθλητές και σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η διοργάνωση του Κυπέλλου, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” αποδεικνύουν (τη στιγμή που άλλες ομάδες με στόχους δεν μπορούν) ότι βρίσκονται ακόμα σε αγωνιστικούς ρυθμούς και δεν έχουν πάει…διακοπές. Είναι κι αυτό ένα μήνυμα του Ολυμπιακού σε περίπτωση που συνεχιστεί το Κύπελλο.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *