Απλά… ανώτερη

 ÅËËÁÄÁ  - ÔÓÅ×ÉÁ   (ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÎÁÍÈÇÓ)Πρώτο τεστ στη Ξάνθη… θετικό για την Εθνική.

Χάρη στην πολύ καλή του άμυνα, το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από την Τσεχία, επικρατώντας 70-56. Εκτός 12άδας ήταν οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Καϊμακόγλου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Κώστας Κουφός με 18 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 11, με τον Γιώργο Πρίντεζη να πλησιάζει το νταμπλ-νταμπλ, έχοντας 8 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τους Τσέχους κορυφαίος ήταν ο Σατοράνσκι με 13 πόντους.

Το ματς

Τους Κουφό, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Καλάθη επέλεξε στην αρχική πεντάδα ο Φώτης Κατσικάρης, ενώ εκτός 12άδας άφησε τους Σλούκα και Καϊμακόγλου.

Χωρίς καλό ρυθμό και με την Εθνική να ήταν τρομερά άστοχη ξεκίνησε το ματς. Ο Πρίντεζης ήταν η μόνη αξιόπιστη λύση στην επίθεση, ωστόσο από την άλλη οι Τσέχοι χάρη στα τρίποντα, πήγαν στο +6 (4-10). Όμως, στη συνέχεια πέρασαν στο παρκέ οι Αντετοκούνμπο, Γιάνκοβιτς και Μπουρούσης, οι οποίοι έδωσαν πολλή ενέργεια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έτσι, με… συνοπτικές διαδικασίες η διαφορά εξαλείφθηκε (12-12) με πρωταγωνιστές τους τρεις, ενώ το προβάδισμα πήγε σε ελληνικά χέρια, με το 19-14 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με… όπλο την καλή της άμυνα ξεκίνησε και στη δεύτερη περίοδο η Εθνική. Μάλιστα, χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε ακόμα και στο +12 (29-17) στα τέσσερα πρώτα λεπτά. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι πήρε έναν πιο γρήγορο ρυθμό, με την Τσεχία να δείχνει το ανταγωνιστικό της πρόσωπο, αλλά τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να διατηρούν μία διαφορά ασφαλείας (33-24). Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δοκίμαζε συνεχώς διάφορα σχήματα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους διεθνείς να πάνε στα αποδυτήρια με το +10 (40-30).

Κάποιες κακές επιστροφές στην άμυνα και η αστοχία στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στην Τσεχία να πλησιάσει στα πρώτα λεπτά (42-36). Ο ρυθμός του ματς ήταν αισθητά πιο αργός, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά η καλή άμυνα των διεθνών δεν επέτρεψε την περαιτέρω μείωση της διαφοράς. Εκεί, ο Κουφός ήρθε με… όρεξη από τον πάγκο και με τη σωστή «τροφοδότηση» που είχε, έστειλε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (51-38), για να κλείσει στο +15 (55-40).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Αντετοκούνμπο εκτόξευσε τη διαφορά ακόμα και στο +19 (59-40). Οι δοκιμές του Κατσικάρη πολλές, αλλά ο Κουφός συνέχιζε το… βιολί του, με το σκορ να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο (63-42). Μέχρι τα μισά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συντηρούσε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα (68-49). Αλλά, λίγο πριν το τέλος οι διεθνείς μας χαλάρωσαν, με τους Τσέχους να μειώνουν σε 68-56, με ένα σερί 7-0. Στον εναπομείναντα χρόνο και οι δύο ομάδες έδειχναν να περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διαμορφώθηκε στο 70-56.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 40-30, 55-40, 70-56

Τσεχία (Γκίντζμπουργκ): Μπέντα 2, Μπάλβιν 5, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 13, Βέλτς 6, Σιρίνα, Μπάρτον, Γιέλινεκ 8, Χούσκα 6, Σιλμπ 7, Βέσελι 2

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5 (8ρ), Ζήσης 2, Σπανούλης 5, Καλάθης 8, Περπέρογλου 4, Αντετοκούνμπο 11 (2κ), Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7, Πρίντεζης 8 (10ρ), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2

Πηγη sportfm

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *