Γουόριορς – Ρόκετς: Γιγαντομαχία στο Όκλαντ

Γουόριορς – Ρόκετς: Γιγαντομαχία στο Όκλαντ

Οι Γουόριορς και οι Ρόκετς διασταυρώνονται στα playoffs για 4η φορά την τελευταία πενταετία και η ομάδα του Μάικ Ντ’Αντόνι δηλώνει αποφασισμένη να πετάξει εκτός συνέχειας τους πρωταθλητές.

Οι Γουόριορς και οι Ρόκετς έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Και καταπώς φαίνεται, δεν πρόκειται να κλείσουν σύντομα. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για 4η φορά την τελευταία πενταετία στα playoffs, λίγο νωρίτερα όμως απ’ ότι περίμενε ο πολύς κόσμος. Ας όψεται η 4η θέση που κατέκτησε το Χιούστον στο φινάλε της κανονικής περιόδου, δημιουργώντας μία πρώιμη σειρά δυτικών τελικών στον 2ο γύρο των playoffs.

Η ουσία είναι ότι το ετήσιο ραντεβού δόθηκε και φέτος, έστω και νωρίς. Μόνο που αυτή τη φορά οι Γουόριορς δεν μοιάζουν ανίκητοι. Οι πρωταθλητές είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ, την ώρα που οι Ρόκετς βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, είναι υγιείς και αρκετά πιο φρέσκοι, καθώς η σειρά τους τελείωσε την Τετάρτη.

Οι "ρουκέτες" διψούν να αποκλείσουν τους Γουόριορς και να κάνουν ό,τι δεν κατάφεραν το 2015, το 2016 (όταν αποκλείστηκαν με 4-1 νίκες από τους Γουόριορς) και πολύ περισσότερο πέρυσι, όταν προηγήθηκαν στους δυτικούς Τελικούς με 3-2, αλλά έχασαν τον Κρις Πολ με τραυματισμό και εν συνεχεία τα τελευταία δύο παιχνίδια με 115-86 και 101-92.

Οι Ρόκετς ήθελαν -και περίμεναν- τόσο πολύ τους "Dubs" στον 2ο γύρο, που ταξίδεψαν στο Όκλαντ από την Παρασκευή, πριν καν ολοκληρωθεί η σειρά των πρωταθλητών με τους Κλίπερς! "Αυτούς θέλω να αντιμετωπίσω. Εάν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να νικήσεις τον πρωταθλητή", έλεγε ο Κλιντ Καπέλα δύο ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση. Οι Γουόριορς, από τη μεριά τους, ξέρουν καλά τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

"Τους γνωρίζουμε καλά. Θα παίξουν πολύ πικ εν ρολ και ξέρουμε ότι βρίσκονται ήδη στο Οκλαντ και μας περιμένουν. Θα είναι απότομη προσαρμογή", έλεγε ο Στιβ Κερ μετά το τέλος του έκτου αγώνα με τους Κλίπερς.

Τι έκαναν στην κανονική περίοδο: Οι Ρόκετς κέρδισαν τους πρώτους τρεις αγώνες με 107-86 (15/11), 135-134 (3/1) και 118-112 (21/2). Οι Γουόριορς επικράτησαν στο πιο πρόσφατο ραντεβού τους, στις 13/3, με 106-104.

Πώς έφτασαν μέχρι εδώ: Οι Γουόριορς έχασαν δύο φορές στο γήπεδό τους από τους Κλίπερς. Κέρδισαν όμως για πρώτη φορά στην ιστορία τους τρία εκτός έδρας παιχνίδια στην ίδια σειρά και απέκλεισαν την ομάδα του Λ.Α. με 4-2. Οι Ρόκετς, από την άλλη, έκαναν ένα break και αποδείχθηκε αρκετό στη σειρά με την Γιούτα. Η ομάδα του Μάικ Ντ’Αντόνι προστάτευσε την έδρα της στα άλλα ματς και πήρε τη σειρά με 4-1.

Οι πρώτοι των δύο ομάδων στις κύριες στατιστικές κατηγορίες:

ΓουόριορςVsΡόκετς
Κέβιν Ντουράντ (35,0)ΠόντοιΤζέιμς Χάρντεν (27,8)
Ντρέιμοντ Γκριν (7,8)ΡιμπάουντΚλιντ Καπέλα (10,6)
Ντρέιμοντ Γκριν (7,8)ΑσίστΤζέιμς Χάρντεν (8,0)
Κέβιν Ντουράντ (1,5)ΚλεψίματαΚρις Πολ (2,8)
Ντρέιμοντ Γκριν (1,8)ΚοψίματαΚλιντ Καπέλα (1,8)
Κέβιν Ντουράντ (4,2)ΛάθηΤζέιμς Χάρντεν (5,6)

Ιατρικό δελτίο: Ο Στέφεν Κάρι "γύρισε" τον δεξιό αστράγαλο στον έκτο αγώνα της σειράς με τους Κλίπερς, αλλά δήλωσε ότι θα παίξει κανονικά, όπως και ο Κλέι Τόμπσον, που εθεάθη να κουτσαίνει μετά το προχθεσινό ματς για τον ίδιο λόγο. Ο Στιβ Κερ τους χαρακτήρισε βέβαια και τους δύο "αμφίβολους", ωστόσο πολύ δύσκολα θα απουσιάσουν απόψε… Αντιθέτως, νοκ άουτ είναι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ενώ από πλευράς Ρόκετς ο Κλιντ Καπέλα είναι πλέον 100% καλά μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε για περίπου 10 ημέρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων: 28/4 (Γκόλντεν Στέιτ), 30/4 (Γκόλντεν Στέιτ), 4/5 (Χιούστον), 6/5 (Χιούστον), 8/5 (Γκόλντεν Στέιτ), 10/5 (Χιούστον), 12/5 (Γκόλντεν Στέιτ).

Photo credits: AP Photo/Ben Margot

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *