Δύο ματς και μια σύσκεψη

1Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, έκανε τη φιέστα μετά το ματς με την Καλλονή και πρόσθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του μιαν ακόμα κούπα. Οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν πλέον 43 πρωταθλήματα και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Κύπελλο.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Μαρινάκη στα ματς του Κυπέλλου και στην επιθυμία των φίλων του συλλόγου για κατάκτηση και αυτού του τροπαίου. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας των “ερυθρόλευκων” έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά, λίγο μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλοντας επί της ουσίας να πει στους παίκτες ότι δεν ξεκίνησαν οι διακοπές τους.

Ο Ολυμπιακός έχει λοιπόν μπροστά του δύο ματς, τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ (όπου είναι τυπικής διαδικασίας μετά το 0-3 στην Τούμπα) και φυσικά στη συνέχεια τον τελικό, εκεί όπου θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ ή τον Ατρόμητο. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, είναι η σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο λιμάνι, μετά τον τελικό του Κυπέλλου (στις 7 Μαΐου) προκειμένου να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού άλλωστε το είπε στην ομιλία του προς τους παίκτες, ότι ενδεχομένως αυτό το καλοκαίρι το χρονοδιάγραμμα των “ερυθρόλευκων” να είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν είναι απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό το “σενάριο” είναι στην παρούσα φάση (μετά τον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ) το πλέον πιθανό.

Η συζήτηση λοιπόν που θα κάνει ο Μάρκο Σίλβα με μέλη της διοίκησης είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, ειδικά αν οι πρωταθλητές Ελλάδος γνωρίζουν ότι θα δώσουν προκριματικά για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Οι πληροφορίες μάλιστα απ’ του Ρέντη είναι ενδεικτικές των σκέψεων που κάνει ο Μάρκο Σίλβα για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας του, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε μεταγραφικό.

Από τη στιγμή που η Λίβερπουλ απέκλεισε τη Ντόρτμουντ, ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού κάνει τα πλάνα του θεωρώντας δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα παίξει προκριματικά, Έχει ήδη συζητήσει με συνεργάτες του τις ημερομηνίες της προετοιμασίας στο ενδεχόμενο που προαναφέραμε, έχει ήδη οριοθετήσει (χρονικά) την ολοκλήρωση των περισσότερων μεταγραφικών κινήσεων και τέλος κάνει τα πλάνα του για το ποιοι παίκτες της ομάδας θ’ αποχωρήσουν μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Σίλβα γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό (και για οικονομικούς λόγος αλλά και για το πρεστίζ του συλλόγου) να παίξει η ομάδα του Πειραιά τον Σεπτέμβρη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ότι αφορά μάλιστα το μεταγραφικό επίπεδο, ο 39χρονος κόουτς της ομάδας του Πειραιά έχει εστιάσει σε δύο θέσεις, ως προτεραιότητα του Ολυμπιακού.
Η μία είναι του σέντερ φορ και η άλλη του αριστερού μπακ. Ο Σίλβα έχει κάποιες λύσεις στα υπόψιν και δεν μπορεί ν΄αποκλείσει κάποιος το ενδεχόμενο εξελίξεων μέσα στον Μάιο, καθώς αυτή τη φορά (αν δεν υπάρξει η μεγάλη έκπληξη) ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος ν’ αλλάξει τον προγραμματισμό του, ενόψει της επόμενης σεζόν.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *