Δώδεκα νίκες και δύο προκρίσεις!

2014082902806_160452976Την καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε αυτά τα δέκα τελευταία χρόνια που μας κράτησε για αρκετά χρόνια ψηλά στην UEFA η χώρα μας δεν την πραγματοποίησε εκείνη τη σεζόν, αλλά μία σεζόν νωρίτερα (2009-10), όταν και με τρεις ομάδες στους ομίλους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) είχαμε συγκεντρώσει 7,9 πόντους. Αυτή τη χρονιά έχουμε πλέον όλες τις δυνατότητες για να την ξεπεράσουμε χωρίς υπερβολικά σενάρια, αλλά με ρεαλιστική επιδίωξη.

Το καλοκαίρι του 2009 η Ελλάδα είχε χάσει νωρίς την Ξάνθη, όπως φέτος τον Ατρόμητο, αλλά είχαμε και την απώλεια του ΠΑΟΚ από τη Χιρενφέιν στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Με Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ (και σε όμιλο που αν μη τι άλλο του δίνει την απόλυτη προτεραιότητα για την τρίτη τουλάχιστον θέση), με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (αντί της ΑΕΚ) στους ομίλους του Γιουρόπα και το… έξτρα μπόνους από τον καταπληκτικό Αστέρα Τρίπολης οι προϋποθέσεις πλέον είναι κατά πολύ καλύτερες!

Και βεβαίως παραμένει ζωντανός ο μεγάλος στόχος για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Αφού ξεπεράσει τα τεράστια εσωτερικά του προβλήματα, την αναξιοπιστία και την καχυποψία μαζί με τα μαχαιρώματα ενώπιον και της UEFA, να εξασφαλίσει ότι τα τρία επόμενα χρόνια και ο πρωταθλητής αλλά και ο κυπελλούχος Ελλάδας θα είναι απευθείας στους ομίλους Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ! Κάτι καλύτερο γι’ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν νομίζουμε ότι μπορεί να προκύψει…

Μπορούμε και τη 10η θέση!

Η 13η στη βαθμολογία της UEFA Ελλάδα έχει μπροστά της Τουρκία, Ελβετία και Βέλγιο. Θεωρητικά μπορούμε να ξεπεράσουμε και τις τρεις και να βρεθούμε ακόμα και στη 10η θέση της βαθμολογίας της UEFA για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2012. Η ουσία όμως είναι να ξεπεράσουμε μία από τις τρεις και να επανακτήσουμε την προνομιούχο 12η θέση στη βαθμολογία της UEFA. Mπορεί μάλιστα στην πορεία να αποδειχθεί ότι η 11η αυτή τη στιγμή Ελβετία είναι πιο προσιτός αντίπαλος από τη 12η Τουρκία με τρεις πολύ καλές ομάδες στους ομίλους, τη Γαλατάσαραϊ, την Μπεσίκτας αλλά και την Τράμπζονσπορ και παρά την τιμωρία της Φενέρμπαχτσε που επιστρέφει του χρόνου στην Ευρώπη μετά τον διετή αποκλεισμό της.

Η Ελλάδα γνωρίζει από τώρα ότι ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας του 2015 θα είναι (εξασφαλισμένο από πέρυσι) απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. Αν εκμεταλλευθεί τη συγκυρία και επανακτήσει τη 12η θέση στο τέλος της φετινής σεζόν, το ίδιο θα ισχύει και για πρωταθλητή και κυπελλούχο του 2016, ενώ θα έχει βάλει και τις πλέον ισχυρές βάσεις για την επόμενη σεζόν, ώστε αυτή η θετική εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει βάθος τριετίας!

πηγη http://www.sentragoal.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *