Δώνης: “Δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι με τον Ολυμπιακό”

Δώνης: "Δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι με τον Ολυμπιακό"

Ο Γιώργος Δώνης στη καθιερωμένη συνέντευξη του στη "NOVA" υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" αφού δεν του δόθηκαν δύο πέναλτι ενώ μίλησε για ένα κρίσιμο διάστημα που έχει μπροστά του το τριφύλλι.

Την καθιερωμένη συνέντευξη του στην κάμερα της "NOVA" έδωσε ο Γιώργος Δώνης το μεσημέρι της Παρασκευής με τον 50χρονο τεχνικό να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα, η οποία πηγάζει και από την εμφάνιση στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ένα ματς το οποίο ο Παναθηναϊκός το έχασε λόγω διαιτητικών λαθών όπως σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός αφού δεν δόθηκαν δύο πέναλτι.

Επίσης μίλησε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο χαρακτηρίζοντας ως το κρισιμότερο διάστημα αυτό που ακολουθεί ώστε να πετύχει το τριφύλλι τους στόχους του. Οι οποίοι είναι η είσοδος στην εξάδα και να βρεθούν οι πράσινοι όσο μακριά γίνεται στο θεσμό του Κυπέλλου παίρνοντας την πρόκριση επί τους ΠΑΣ.

Ο Δώνης αναφέρθηκε και στις μεταγραφές λέγοντας πως είναι θέμα ολίγων ημερών η πρώτη μεταγραφή για λογαριασμό των πράσινων.

Για την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τις συνθήκες και τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα:
"Απογοήτευση υπάρχει. Είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων. Πρώτα είναι το αποτέλεσμα. Θέλαμε να έχουμε ένα αβαντάζ για τη ρεβάνς για να μην έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι για την πρόκριση. Το πρώτο κομμάτι το αρνητικό είναι αυτό. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι επειδή μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές που δεν είναι στην βασική ενδεκάδα και δουλεύουν αρκετά στην προπόνηση για να κερδίσουν μια ευκαιρία και είναι άδικο που τους δόθηκε σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο που δεν μπορούσαν να δείξουν τις δυνατότητές τους και να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο στην ομάδα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ακούγονται πολλά πράγματα, πως παίζουν δύο ομάδες στο γήπεδο. Εκεί που πρέπει να τελειώνει η κουβέντα δεν είναι αν ένας αγωνιστικός χώρος είναι δύσκολος, αν δεν είναι καλό το χόρτο ή αν είναι βρεγμένος ή αν έχει αρκετό νερό. Είναι αν ένας αγωνιστικός χώρος είναι επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Και σίγουρα είναι γελοίο το θέαμα όταν παρακολουθείς ένα ματς και οι ποδοσφαιριστές μαζεύονται στα 30 μέτρα επί 50. Καμία ομάδα δεν μπορεί να δείξει την ποιότητα παιχνιδιού που έχει ανεξάρτητα τι πλάνο χρησιμοποιεί ο κάθε προπονητής".

Για το γεγονός πως οι περισσότεροι απ' όσους έπαιξαν δεν έδειξαν διάθεση:
"Εγώ γενικώς δεν συμφωνώ με αυτή την κριτική. Πάντα στο ποδόσφαιρο όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στις μονομαχίες και τη δύναμη, θα χρησιμοποιηθεί, όταν θα χάσει μία ομάδα, ότι δεν υπήρξε πάθος. Μπορούμε να το αντικρίσουμε και διαφορετικά. Αν δούμε στον Παναθηναϊκό ποιος είναι ο πιο παθιασμένος, είναι ο Περέα. Και 45λεπτά ακόμα και ο Περέα δεν υπήρχε στο γήπεδο. Εκεί καταρρέουν τα πάντα. Όταν υπάρχει ένα άσχημο αποτέλεσμα ο καθένας μπορεί να το αξιολογήσει όπως θέλει. Εγώ θα αφήσω τους παίκτες έξω από τη διαδικασία αυτού του ματς.

Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα ήταν αρκετά καλή και με τον ΟΦΗ και με τον Άρη και με τον Ολυμπιακό και επειδή για εμάς είναι το πιο κρίσιμο διάστημα της σεζόν και το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας μέσα στα αποδυτήρια, ότι έχουμε μια σειρά αγώνων στο πρωτάθλημα μαζί με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ που κάνουν το διάστημα κρίσιμο. Πρέπει να βάλουμε την ποιότητα και τον εγωισμό μας να ανταποκριθούμε σε αυτό το κρίσιμο διάστημα για να σταθεροποιηθούμε στην 6άδα και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Θα αφήσω το παιχνίδι αυτό απ' έξω γιατί θα ήμουν άδικος να βγάλω σημαντικά συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι και θεωρώ ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στα επόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο".

Για το αν είναι κοντά που η ρεβάνς με τον ΠΑΣ θα γίνει τόσο σύντομα:
"Είτε ήταν κοντά είτε μακριά, πάλιμ εμείς θα έπρεπε να μπούμε με το ίδιο πνεύμα και να πάρουμε την πρόκριση. Το πρόγραμμα είναι κάτι το οποίο δεν καθορίζεται από εμάς, άρα στο μυαλό μας έχουμε πρώτα το ματς του Πανιωνίου. Να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Να απελευθερωθούν οι παίκτες να είμαστε αποτελεσματικοί στο επιθετικό κομμάτι και να έχουμε ώθηση για το ματς του Κυπέλλου και να συνεχίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν βήμα-βήμα. Εγώ πιστεύω πως η ομάδα έδειξε στο "Γ. Καραϊσκάκης" ένα δυνατό πρόσωπο και πάνω σε αυτό θα πρέπει να πατήσουμε για να διεκδικήσουμε και τους βαθμούς και την πρόκριση στην πιο κρίσιμη καμπή που είμαστε".

Για την ατάκα του μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει την πρόκριση: "Πιστεύω στην ομάδα και η ομάδα μου δίνει πράγματα το τελευταίο διάστημα. Όταν στέκεται καλά και ποιοτικά απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο ματς ή στο Ηράκλειο όταν μείναμε με 10, απέναντι στον Άρη. Και στα τρία ματς αυτά ήμασταν αρκετά καλοί εμείς πρέπει να έχουμε μια συνέχεια… Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν ποιότητα και ικανότητα και να μπούμε σε μια διαδικασία να απελευθερωθούμε επιθετικά και αυτό θα τους τονώσει και την ψυχολογία. Αυτό θα αποδειχθεί το επόμενο διάστημα".

Για το ότι ο Παναθηναϊκός παίζει καλά αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα:
"Πρέπει τα παιχνίδια που θεωρούνται πιο βατά που έχεις περισσότερο τη μπάλα πιο κοντά στην περιοχή όπως θα είναι με Πανιώνιο και με τον ΠΑΣ, θα έχουμε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή μας, θα τη βάλουμε στην περιοχή, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και οι παίκτες ν' αντιδράσουν με καλύτερο τρόπο απ' ότι μέχρι σήμερα.

Ακόμα και στους μεγάλους σκόρερ, όταν περνούν διάστημα ντεφορμαρίσματος που δεν μπορούν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα, υπάρχει ψυχολογική πίεση. Η λύση έρχεται όταν οι παίκτες μας όπως οι Μακέντα, Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Ζαχίντ στις φάσεις που θα γίνουν, να έχουν καλύτερες επιλογές και να σκοράρουν. Αυτό θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους γιατί έχουν τις ικανότητες για να πάνε παραπάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι της αποτελεσματικότητας.

Το ματς στο Καραϊσκάκη δεν κρίθηκε από την αναποτελεσματικότητα τη δική μας αλλά και από τη διαιτησία γιατί υπήρχαν δυο καθαρά πέναλτι…".

Για τον εκνευρισμό από τις αποφάσεις στο "Γ. Καραϊσκάκης":
"Νομίζω ότι όταν τελειώνει ένα παιχνίδι και ηρεμείς, και το βλέπεις μπορείς να το κρίνεις καλύτερα. Όλοι μας στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν είχαμε την καλύτερη άποψη για τις φάσεις γιατί ακόμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που ήταν μέσα. Όταν το αντιλαμβάνεσαι μετά, σίγουρα σου φέρνει θυμό και νεύρα. Αλλά είναι μια διαδικασία που δεν συμβαίνει πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο. Οι λάθος διαιτητικές αποφάσεις επηρέασαν τη μορφή του ματς.

Θα σταθώ σε κάτι άλλο που είναι σοβαρό όχι μόνο για την ομάδα μας αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλο το τοπίο είναι άρρωστο στο πρωτάθλημα. Δεν συμμετέχουν μόνο δύο ομάδες αλλά 14. Όλη αυτή η διαδικασία που βλέπεις από τη μια πλευρά να υπάρχουν ανακοινώσεις για στημένο πρωτάθλημα, από άλλη πλευρά να γίνονται τραμπουκισμοί με τους διαιτητές, να βλέπεις επίσης ανακοινώσεις χαμηλού επιπέδου για να μην της χαρακτηρίσω διαφορετικά μεταξύ παραγόντων ομάδων…

Εμείς που το αγαπάμε το ποδόσφαιρο πρέπει να δείξουμε διαφορετικό επίπεδο. Θα πρέπει να προάγουμε το τι σημαίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και να συμπεριφερθούμε με μεγαλύτερο σεβασμό και ηθική. Να σεβαστούμε το ποδόσφαιρο περισσότερο γιατί μας έχει δώσει αρκετά πράγματα.

Προσωπικά το δηλώνω ότι άσχετα αν θα θυμώσω ή όποιες θα είναι οι αποφάσεις, θα ακολουθήσω την ίδια λογική της περσινής σεζόν και δεν θα μιλήσω ποτέ ξανά για διαιτησία".

Για τα συναισθήματα των παικτών για την εις βάρος τους διαιτησία:
"Θυμώνουν οι παίκτες, εκνευρίζονται… Άσχετα αν η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε επίπεδο να συγκριθεί με το παρελθόν, δεν σημαίνει ότι στην ομάδα δεν υπάρχουν οι ίδιες αρχές. Και ειδικά όταν ήμαστε γύρω τους και το αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το σεβόμαστε και πάνω απ' όλα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Γιατί δεν είναι μόνο οι συμπεριφορές που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές.

Είναι η συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε και με τον αντίπαλο πάγκο. Σίγουρα όταν συμβαίνουν λάθη που επηρεάζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού, υπάρχει θυμός, εκνευρισμός αλλά η δική μας δουλειά και των προπονητών και των παικτών είναι διαφορετική.

Θεωρώ ότι θα πρέπει και οι υπόλοιποι που έχουν τον οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο να θωρακίσουν όλο το ποδόσφαιρο, ακόμα και το θέμα της διαιτησίας. Και το λέω ξανά επειδή υπάρχουν πολλές αντιπαραθέσεις, υπάρχουν 14 ομάδες, όχι δύο".

Για το ματς με τον Πανιώνιο:
"Θα πω ότι σε αυτό το πρωτάθλημα, έχει αποδειχθεί ότι όλα τα ματς είναι πολύ δύσκολα. Εμείς πρέπει να είμαστε γρήγοροι απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστή άμυνα και να έχουμε καλύτερες επιλογές ώστε να βάλουμε δύσκολα στον αντίπαλο από νωρίς. Να γίνουμε απειλητικοί για τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Εγώ βλέπω μια ομάδα που προσπαθεί στην προπόνηση. Έχουμε σοβαρά παιδιά.

Έχουν αντιληφθεί ότι έρχεται κρίσιμο διάστημα για εμάς. Θεωρώ ότι στο τέλος αυτή η ομάδα θα παλέψει για την 6άδα, για να είναι όσο πιο ψηλά, και ανάλογα τι θα υπάρξει στην κλήρωση μετά τον ΠΑΣ, να μπορέσουμε να φτάσουμε μακριά στο Κύπελλο. Εγώ από αυτό που βλέπω καθημερινά, θεωρώ ότι όλα εξαρτώνται από τα δικά μας πόδια και η ομάδα θα το δείξει στα επόμενα παιχνίδια".

Για τις διαφορές των ντέρμπι με τα υπόλοιπα ματς:
"Νομίζω ότι το δύσκολο κομμάτι, η ομάδα μας το πετυχαίνει. Όταν έχει απέναντί της ομάδες πιο ποιοτικές, με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, που παίζεις στα ίσια είτε εντός, είτε εκτός, στο μεγαλύτερο βαθμό το έχει καταφέρει. Εκεί που χρειαζόμαστε τη βελτίωση, είναι όταν απέναντι σε ομάδες που θεωρούμαστε φαβορί και φαίνεται αυτό, αυτό δεν μας δίνει τους βαθμούς που θα έπρεπε να πάρουμε στο πρωτάθλημα είτε γιατί δεν σκοράρουμε εύκολα είτε γιατί δεν έχουμε καλές επιλογές. Θέλουμε δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθούμε με μεγάλο ασκησιολόγιο στην προπόνηση ώστε να δημιουργούμε εικόνες στους παίκτες για τις επιλογές και τα τελειώματα που θα έχουν. Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή είναι να έρθουν 2-3 καλά συνεχόμενα παιχνίδια και καλά αποτελέσματα για την αυτοπεποίθηση τους".

Για τις μεταγραφές:
"Ήδη το είπα ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πάρουμε παίκτες ώστε να είναι από την 1η Ιανουαρίου εδώ. Μας πιέζει ο χρόνος γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε περισσότερες λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ένα μειονέκτημα που έχει η ομάδα είναι πως όταν υπάρχουν περισσότερες επιλογές φέρνουν μεγαλύτερη πίεση για βελτίωση σε αυτόν που παίζει. Όταν υπάρχουν λιγότερες επιλογές, έχει ως συνέπεια αυτός που παίζει, είτε παίξει καλά είτε μέτρια είτε άσχημα, ξέρει πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι θα είναι και την επόμενη εβδομάδα στην 11άδα.

Θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίεση, με περισσότερους ποδοσφαιριστές με ποιότητα για να βελτιωθούν και αυτοί που ήδη βρίσκονται στην ομάδα και να πάρουμε βοήθεια από κάποιες μεταγραφές. Το επόμενο διάστημα, λίγων ημερών, είναι κρίσιμο για να έχουμε παίκτες ώστε να μην περάσουν και άλλα παιχνίδια χωρίς αυτούς".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *