Η απάντηση Περέιρα στον κόσμο που βράζει με Χάρα!

1Την ώρα που ο κόσμος του Ολυμπιακού “βράζει” με το “κόλλημα” του Περέιρα να αρχίζει πάντα την ενδεκάδα από τον Χάρα, έχει ενδιαφέρον να δούμε για ποιους λόγους (γιατί δεν είναι ένας) ο Πορτογάλος επιμένει στον Αργεντινό και τι λέει για το γεγονός ότι τον χρησιμοποιεί συνεχώς στο αρχικό σχήμα, αντί του Μπενίτες. Γιατί είναι ομολογουμένως άξιο απορίας πώς ο προπονητής των πρωταθλητών εμπιστεύεται έναν παίκτη που δεν τον δικαιώνει σε καμία περίπτωση με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο.

Καταρχήν, η μεταγραφή Χάρα είναι η μοναδική κίνηση που έγινε τον Γενάρη με εισήγηση του Περέιρα. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι, δηλαδή, δική του μεταγραφή και είναι επομένως λογικό να θέλει να τη στηρίξει. Τον γνωρίζει, τον εμπιστεύεται και γι΄ αυτό του δίνει πολλές ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα, στο μεγάλο ερώτημα γιατί ο Περέιρα δεν αφήνει στον πάγκο, ή δεν κάνει αλλαγή, τον Χάρα από τη στιγμή που δεν αποδίδει, ο Πορτογάλος απαντάει ότι δεν μπορεί να βγάλει έναν παίκτη από την 11άδα που δεν παίζει καλά λόγω ψυχολογίας. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο Αργεντινός έχει ανάγκη από ένα, δύο συνεχόμενα γκολ για να πάρει τα πάνω του και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος που ο Χάρα έπαιξε και στα 90 λεπτά του αγώνα στις Ζωσιμάδες, παρόλο που σε όλο το ματς ήταν απογοητευτικός.

Επίσης, ο Περέιρα θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο που ο πολύς ο κόσμος δεν τις βλέπει. Είναι, δηλαδή, ένας επιθετικός που τρέχει ακατάπαυστα στον αγωνιστικό χώρο, μαρκάρει τους αντίπαλους αμυντικούς, βοηθάει στο πρέσινγκ και την κυκλοφορία της ομάδας.

Μπορεί, επομένως, να μην κάνει εντυπωσιακές κινήσεις, ή να μη σκοράρει, αλλά σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, κάνει όλα τα υπόλοιπα σωστά μέσα στο γήπεδο. Έχει δε την εκτίμηση ότι τη νέα σεζόν, όταν θα έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα και θα έχει ξεπεράσει αυτό το διάστημα προσαρμογής, θα παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και θα δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Μοιραία, λοιπόν, όλα τα παραπάνω διατηρούν τον Χάρα στο βασικό σχήμα, ενώ φέρνουν τον Μπενίτες στον πάγκο, ειδικά από τη στιγμή που ο Περέιρα προτιμάει σύστημα με έναν καθαρό επιθετικό. Για τον Μπενίτες, παρεμπιπτόντως, ισχύει και κάτι ακόμα. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι είναι …τεμπέλης ποδοσφαιριστής, με την έννοια ότι δεν …ιδρώνει, όπως ο Χάρα, τη φανέλα, ενώ πολλές φορές προτιμάει τις ατομικές ενέργειες και δεν παίζει ομαδικά.

Πηγη sportdog

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *