Θα τον χρειαστείς τον Φορτούνη

1Η απάντηση που έδωσε ο Πάουλο Μπέντο στη συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς για το τι συμβαίνει με τον Κώστα Φορτούνη, δείχνει τη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού να δημοσιοποιήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα του Έλληνα άσου.

Ασφαλώς και ο Μπέντο ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει κερδίσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε πολλές άστοχες επιλογές (επιεικής ο χαρακτηρισμός) και το γεγονός της νίκης των “ερυθρόλευκων” έδινε τη δυνατότητα στον 47χρονο τεχνικό να “παίξει μπάλα” εκ του ασφαλούς. Ο Μπέντο λοιπόν αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση, βγάζοντας επί της ουσίας τον Φορτούνη στη…σέντρα, μ’ έναν τρόπο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και “κομψοτέχνημα”.

Όπως αναφέραμε και χθες, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει κι αυτός είναι που πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως όλες οι επιλογές είναι ορθές ή ότι δε θα γίνονται αντικείμενο κριτικής και στην περίπτωση του Φορτούνη τα πράγματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τον Έλληνα μέσο στα παιχνίδια που ακολουθούν. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ανάγκη τον Φορτούνη και επισημάναμε χθες ότι ο διεθνής άσος έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και πως με την τακτική που ακολουθεί ο Μπέντο δεν πρόκειται να κερδίσει τον παίκτη.

Ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να συνεχίσει με την ίδια τακτική, ίσως και πιο έντονα, θεωρώντας πως αυτό πρέπει να κάνει και μάλιστα από την πρώτη στιγμή. Η ηρεμία όμως των συγκεκριμένων αποδυτηρίων είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να υλοποιήσει τους στόχους του. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το γνωρίζει ο Μπέντο και αν δεν το ξέρει θα πρέπει να τον ενημερώσουν.

Ο Φορτούνης είναι πολύ μεγάλο αγωνιστικό και περουσιακό στοιχείο για τους “ερυθρόλευκους”. Ενδεχομένως να είναι και το μεγαλύτερο, ίσως να είναι και ο ηγέτης του Ολυμπιακού για την επόμενη δεκαετία. Μπορεί να είναι ένας παίκτης που να αποφέρει μεγάλα έσοδα στους πειραιώτες από μια ενδεχόμενη μεταγραφή τον επόμενο Γενάρη. Όλα είναι ανοιχτά. Αν όμως ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να βάλει στον “πάγο” τον Φορτούνη (κρίνοντας μέσα σε είκοσι μέρες πως ο Έλληνας άσος δεν του κάνει) είναι δικό του θέμα και είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Το ζητούμενο όμως για κάποιον προπονητή δεν είναι να “τελειώνει” παίκτες του αλλά να τους κερδίζει. Θυμηθείτε ότι πέρυσι υπήρξε ένταση στη συνύπαρξη του Μάρκο Σίλβα με τον Φορτούνη, όταν ο τελευταίος αγωνίστηκε στα άκρα της επίθεσης και όχι πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Σίλβα τον είχε αφήσει εκτός αποστολής σε τρία – τέσσερα ματς, όταν διέκρινε πως ο Φορτούνης δεν προσπαθούσε στην προπόνηση.

Ωστόσο τοποθέτηση ανάλογη με αυτή που έκανε χθες ο Πάουλο Μπέντο δεν υπήρξε από τον Σίλβα. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνύπαρξη Βαλβέρδε – Ιμπαγάσα, η σχέση των οποίων δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, όταν είχαν συνεργαστεί στη Βιγιαρεάλ. Η ζωή τα έφερε έτσι και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε δεν αδίκησε τον Αριέλ και ο Ιμπαγάσα δεν αδίκησε την ομάδα του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και οι “ερυθρόλευκοι”πρέπει να βρουν μια λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι πλέον πασιφανές ότι προπονητής και παίκτης πρέπει να μιλήσουν, βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας τους.

Σε ότι αφορά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή, ασφαλώς και πρόκειται για μια πολύ μεγάλη και σημαντική επιτυχία. Όσο για τις επιλογές του Μπέντο…ασφαλώς και ήταν πολύ άστοχες, σε σημείο μάλιστα που ν’ αναρωτιέται κάποιος τι ήθελε να κάνει ο Πορτογάλος. Τι ήθελε να παρουσιάσει, που ήθελε να χτυπήσει τον αντίπαλο του, τι είχε σκοπό να παρουσιάσει ως φιλοσοφία στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ήταν μάλιστα ένα παιχνίδι από αυτά που θα μπορούσε πολύ εύκολο να τον βοηθήσει ο…Φορτούνης. Και θα υπάρξουν κι άλλα τέτοια στη συνέχεια, γι’ αυτό και η επισήμανση περί χρησιμότητας του Έλληνα μέσου στην ομάδα του Πειραιά.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *