Με τον Φαλκάο η Γιουνάιτεντ έφτασε στα 251 εκατ. ευρώ!

assets_LARGE_t_881_106344695Την τελευταία… βόμβα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου πυροδότησε χθες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνοντας δικό της τον Ρανταμέλ Φαλκάο!

Η απόκτηση του Κολομβιανού «τίγρη» από τη Μονακό θα κοστίσει στην ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ 65 εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια η δαπάνη για τη μεταγραφική της ενίσχυση υπό τον Ολλανδό τεχνικό να φτάσει στο υπέρογκο ποσό των 251 εκατομμυρίων ευρώ!

Στην περίπτωση του 28χρονου Κολομβιανού επιθετικού, η φόρμουλα που ακολουθήθηκε για τη μετακίνησή του στο «Ολντ Τράφορντ» είναι η εξής: μονοετής δανεισμός έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ και υποχρεωτική ΑΓΟΡΆ το επόμενο καλοκαίρι έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έγκυρο BBC ανέφερε πως ο Ρανταμέλ Φαλκάο θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, που θα του αποφέρει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως και το προηγούμενο με τη Μονακό. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ν’ αναλαμβάνει και την πληρωμή της Eφορίας, που ανέρχεται σε ισόποσο αντίτιμο κάθε χρόνο, το κόστος της αγοράς του Κολομβιανού άσου θα φτάσει τα 161 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια!

Αντερσον και Νάνι
Μονάχα μία φορά παλαιότερα η Γιουνάιτεντ είχε δαπανήσει πολλά χρήματα για τη μεταγραφική της ενίσχυση: αυτή ήταν το καλοκαίρι του 2007, όταν έδωσε συνολικά 103,5 εκατομμύρια ευρώ επί Φέργκιουσον. Ο Βραζιλιάνος μέσος Αντερσον (31,5 εκατ. ευρώ) και ο Πορτογάλος εξτρέμ Νάνι (25,5) αποτέλεσαν τις πιο ακριβές προσθήκες του συγκεκριμένου καλοκαιριού. Επτά χρόνια αργότερα ο Φαν Χάαλ προσπαθεί να τους… ξεφορτωθεί. Ο Νάνι επέστρεψε δανεικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ ο Αντερσον θα μετακινηθεί με την ίδια φόρμουλα στη νεοφώτιστη Μπέρνλι.

Στη Μονακό, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε ξοδέψει 177,7 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Ενα χρόνο μετά πούλησε τους δύο καλύτερους παίκτες του: τον Χάμες Ροδρίγκες στη Ρεάλ για 80 εκατ. ευρώ (σ.σ. 45 είχε κοστίσει από την Πόρτο) και τον Ρανταμέλ Φαλκάο για 65 (σ.σ. η Ατλέτικο είχε καρπωθεί 60).

Το μεταγραφικό κρεσέντο των «κόκκινων διαβόλων» μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνο της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009. Τότε, ο πρόεδρος της «βασίλισσας της Ευρώπης» Φλορεντίνο Πέρεθ είχε δαπανήσει συνολικά 257,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα πιο ακριβά αποκτήματα εκείνου του καλοκαιριού για τους «μπλάνκος» ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ρικάρντο Κακά για 65 εκατομμύρια ευρώ από τη Μίλαν.

Ηδη, οι φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το όνομα του Φαλκάο και το νούμερο 9 έχουν κυκλοφορήσει στις μπουτίκ του συλλόγου.

Oμως στην Αγγλία κυριαρχεί το ερώτημα αν τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν για τον επιθετικό, ο οποίος έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, θα πιάσουν τόπο.

Η Γιουνάιτεντ έχει μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ο Φαν Χάαλ έχει μία ανισοβαρή ομάδα. Στην επίθεση, πλην του Φαλκάο, θα πρέπει να βρει θέση στους Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ, όπως και στον εξτρέμ Ανχελ ντι Μαρία. Ο Αργεντινός άσος κόστισε 75 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρεάλ και συνιστά την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

πηγη http://www.ethnos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *