Μη θυμώνετε τον Ολυμπιακό…

1«Ξέσπασε» ο Ολυμπιακός στη Σύρο! Αποφασισμένοι για την πρόκριση, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 3-1 σετ του Φοίνικα, ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας και βρίσκονται μια νίκη μακριά απ’ την πρόκριση στον τελικό της Volleyleague.

Οι Συριανοί αντιστάθηκαν μόνο σε δύο σετ, καταφέρνοντας να μειώσουν, μάλιστα, σε 2-1 σετ, όμως ο Ολυμπιακός τούς «διέλυσε» σε δεύτερο και τέταρτο και πανηγύρισε την κρίσιμη νίκη.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή (19/4) στις 17.00 για το τέταρτο ματς της σειράς -η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες. Σε περίπτωση που νικήσει ο Ολυμπιακός, θα είναι αυτός που θα πάρει την πρόκριση για τον τελικό, ενώ ο Φοίνικας θα κυνηγήσει την ανατροπή, προκειμένου να στείλει την πρόκριση στο πέμπτο ματς.

Στο σημερινό παιχνίδι και οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες», κυρίως λόγω της κρισιμότητάς του. Τα συνεχόμενα λάθη και η «χαλασμένη» υποδοχή των «ερυθρόλευκων» άφησαν το περιθώριο στον Φοίνικα να προηγηθεί, με τον Κόιστρα να είναι η μοναδική λύση επιθετικά.

Από την άλλη ο Πέκμανς αλλά και το ισχυρό μπλοκ ήταν καταλυτικά στο προβάδισμα του Φοίνικα (17-12). Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει, με τον άσο του Ντιάτσκοφ να φέρνει το σετ στα ίσα(23-23). Τα σετ μπολ εναλλασσόταν, με τον Ολυμπιακό να κάνει τελικά το 1-0 στα σετ, μετά από δύο ευκαιρίες για τους γηπεδούχους να το καταφέρουν.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός -με εμφανώς ανεβασμένη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του αμφίρροπου πρώτου σετ- κυριάρχησε πλήρως, με τον Φοίνικα να προσπαθεί να αντιδράσει, όμως οι επιθέσεις των Κόιστρα και Ντιάτσκοφ, κυρίως, δεν άφησαν κανένα περιθώριο. ‘

Στη συνέχεια «μίλησε» η εμπειρία του Λάππα. Ο έμπειρος ακραίος ανέβασε στροφές, παρέσυρε τους συμπαίκτες του, που περιόρισαν τα λάθη και έκαναν το 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν και πάλι την ανατροπή, με τον άσο του Κοκκινάκη στο 21-20 να τους δίνει… αέρα, όμως ο Φοίνικας ήταν ασταμάτητος.

Και πάλι ο Ολυμπιακός φαίνεται να… αγρίεψε. Μπήκε στο τέταρτο σετ, «εξαφάνισε» τον Φοίνικα που αποσυντονίστηκε πλήρως και πήρε την σπουδαία νίκη.

Τα σετ: 26-28, 18-25, 25-23, 8-25

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *