ΝΒΑ: “Έπρεπε να έχει αποβληθεί με 6 φάουλ ο Κάρι”

ΝΒΑ: "Έπρεπε να έχει αποβληθεί με 6 φάουλ ο Κάρι"

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι οι διαιτητές έκαναν τρία λάθη εναντίον των Ρόκετς στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα με τους Γουόριορς, με τον Στεφ Κάρι να έπρεπε να αποβληθεί με 6ο φάουλ σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Το ΝΒΑ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε φάουλ πάνω στον Τζέιμς Χάρντεν στο τελευταίο τρίποντο που επιχείρησε στο φινάλε του Game 1 των Γουόριορς με τους Ρόκετς (νίκη των πρώτων με 104-100), παρά τις διαμαρτυρίες του Χιούστον. Όπως φαίνεται ωστόσο, αυτή ενδέχεται να ήταν η μοναδική σωστή απόφαση των διαιτητών το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα.

Το ΝΒΑ ανέλυσε μία προς μία τις τελευταίες φάσεις του αγώνα και ανακοίνωσε ότι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις οι διαιτητές πήραν λάθος απόφαση εις βάρος των Ρόκετς (!) σε δικαίωση των Τεξανών.

Συγκεκριμένα, το ΝΒΑ ανέφερε ότι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο Στεφ Κάρι έπρεπε να χρεωθεί με φάουλ, που θα ήταν το 6ο του και θα είχε αποβληθεί. Το πρώτο φάουλ το έκανε πάνω στον Τζέιμς Χάρντεν με 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε, όταν με το σκορ στο 100-95 έπεσε πάνω στον σταρ των Ρόκετς, με τον "Μούσια" να πατάει εκτός γηπέδου και να χρεώνεται με λάθος. Λίγο αργότερα, ο Κάρι ευστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο με 25 δευτερόλεπτα για το φινάλε, κάνοντας το σκορ 103-98.

Το δεύτερο φάουλ που δεν καταλογίστηκε εναντίον του Κάρι ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν με 4 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα – με το σκορ στο 103-100 – έπεσε πάνω στον Έρικ Γκόρντον και τον πέταξε εκτός παρκέ, με τους διαιτητές πάλι να μην τον χρεώνουν με φάουλ, δίνοντας την κατοχή στους Γουόριορς, κάτι που οδήγησε στην τεχνική ποινή – και τελικά την αποβολή – του Κρις Πολ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαιτητές δεν είδαν ακόμα μία παράβαση: Τα βήματα του Κλέι Τόμπσον με 51 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος με το σκορ στο 100-95. Επειδή ωστόσο δεν σημείωσαν πόντο σε αυτή την επίθεση οι Γουόριορς, δεν θεωρήθηκε ότι αυτή η φάση επηρέασε το παιχνίδι.

"Δεν έχω να πω κάτι για αυτό που είπε το ΝΒΑ. Δεν σημαίνει τίποτα για εμάς αυτό τώρα" αρκέστηκε να δηλώσει ο Χάρντεν όταν ρωτήθηκε σχετικά, ξέροντας ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει την κουβέντα.

AP Photo/Jeff Chiu

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *