Ο Ολυμπιακός «αγρίεψε»!

1Ο Ολυμπιακός έμοιαζε με πληγωμένο θηρίο απέναντι στην ΑΕΚ. Μετά από ένα διάστημα με διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και πολλή γκρίνια, οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο νίκησαν πολύ εύκολα με 3-0 δείχνοντας πως παραμένουν πανίσχυροι.

Οι πρωταθλητές κυριάρχησαν από την αρχή, έκαναν άνω-κάτω τους αντιπάλους τους με τις συνεργασίες και τις κινήσεις τους και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Φορτούνης θύμισε τον περσινό ηγέτη, ο Μάρτινς μεγαλούργησε στο κέντρο, ο Ιντέγε είναι σε… άγρια κατάσταση, ενώ Σεμπά και Ελιουνούσι αποδιοργάνωναν τα μετόπισθεν των «κιτρινόμαυρων», με τους υπόλοιπους παίκτες να παρέχουν εγγύηση ανασταλτικά και τον Καπίνο να απειλείται μόνο όταν το παιχνίδι είχε κριθεί.

Ο Πάουλο Μπέντο, που (δικαίως) τα είχε ακούσει για τις επιλογές του στα προηγούμενα ματς, έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Έστησε άριστα την ομάδα του κάνοντας «ματ» στον Κετσπάγια, ήταν πολύ διαβασμένος και οι αλλαγές του ήταν στο σωστό τάιμινγκ.

Τα κέρδη από τη νίκη του Ολυμπιακού είναι πολλαπλά. Πέρα από το προφανές βαθμολογικό όφελος, αλλά και τη μάχη των εντυπώσεων απέναντι στην ΑΕΚ που μετρούσε δύο σερί νίκες που «πόνεσαν» (μία που έβαλε πέρσι τέλος στο αήττητο του πρωταθλήματος και μία στον τελικό Κυπέλλου), οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κυρίως… ηρεμία. Το χθεσινό 3-0 τους οδηγεί με γαλήνη και χωρίς μουρμούρα στη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου μπορούν να δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να βελτιώσουν τη χημεία τους, αλλά και να μπουν ομαλά στην ομάδα οι πολλοί νέοι παίκτες. Έστω κι αν αρκετοί θα λείψουν το προσεχές διάστημα λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός παίρνει, πλέον, ώθηση για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου και το ντέρμπι του «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είναι ο βασικός ανταγωνιστής για τον τίτλο. Μέχρι το παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον ισόβαθμό τους Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το θετικό για τον Μπέντο είναι πως το οπλοστάσιό του γεμίζει. Οι τραυματισμοί των Μποτία και Μάρτινς από το χθεσινό ντέρμπι δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ μετά τη διακοπή θα είναι διαθέσιμοι οι Σιόβας και Ελαμπντελαουί.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *