Ο Ολυμπιακός τούς «απάντησε»

1Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, οι τρεις μεγάλοι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού είχαν πάρει νίκες πριν γίνει η σέντρα στο “Καραϊσκάκη” και όλοι περίμεναν να δουν τους “ερυθρόλευκους”. Κάποιοι μάλιστα ήταν έτοιμοι και για…συγκρίσεις, μόνο που ο τρόπος με τον οποίο επικράτησαν οι “ερυθρόλευκοι” δεν προσφέρονταν για τα πλάνα τους. Η εντυπωσιακή επικράτηση των Πειραιωτών με 6-1 ήταν η καλύτερη απάντηση που μπορούσε να δώσει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή. Γιατί επί της ουσίας αυτό έπραξαν χθες οι “ερυθρόλευκοι”, στέλνοντας μήνυμα πως είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν έριχνε “στροφές” ο Ολυμπιακός. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Πειραιά στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα, ήταν (πολύ) βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που είχαν οι πρωταθλητές στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Ενδεχομένως και για πολλούς να ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά για να παρουσιάσει αυτή τη βελτίωση ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να γίνουν κάποια πράγματα.

1.Η παρουσία του Μάριν σε ρόλο αντί – Φορτούνη, βοήθησε σημαντικά τους “ερυθρόλευκους” στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού. Ο Γερμανός έκανε εξαιρετική εμφάνιση, είχε δύο ασίστ και γενικότερα κουμάνταρε με έξυπνο τρόπο το παιχνίδι της ομάδας του. Δεν κρατούσε πολύ τη μπάλα στα πόδια, έπαιξε σε αρκετές περιπτώσεις με τη μία πάσα και το κυριότερο έδειξε με τις μεταβιβάσεις του πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τη σωστή κίνηση του συμπαίκτη του.

2.Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ από τα άκρα και η αλήθεια είναι ότι είχε να το κάνει τόσο έντονα, μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικά η δεξιά πλευρά των “ερυθρόλευκων” πήρε…φωτιά, καθώς ο Φιγκέιρας και ο Ελιονούσι έκαναν “πάρτι”. Τα πολλά “κατεβάσματα” του Πορτογάλου και η καλή συνεργασία με τον Νορβηγό, έδωσαν τη δυνατότητα στους πειραιώτες να βγάλουν πολλές φάσεις με παίκτη παραπάνω (για να χρησιμοποιήσουμε και όρο από το πόλο) στην αριστερή πλευρά της Βέροιας. Εκεί είχαν μεγάλο πρόβλημα οι φιλοξενούμενοι και ο Ολυμπιακός “χτύπησε” από εκείνη την πλευρά, ακόμα και με τον Μάριν, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις βγήκε στο “φτερό” για ν’ αλλάξει θέση με τον Ελιονούσι. Όπως έχει ακούσει αρκετά αρνητικά για τις προηγούμενες εμφανίσεις του έτσι τώρα οφείλει να σταθεί κάποιος στην καλή απόδοση του Φιγκέιρας, ο οποίος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει ένα μοντέρνο μπακ. Να γίνει δεύτερο εξτρέμ και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Το έκανε και με το παραπάνω.

3.Ο Ιντέγε ήταν αυτή τη φορά αποτελεσματικός και πέτυχε τρία γκολ αλλά για να γίνει αυτό το πρώτο ζητούμενο είναι η δημιουργία. Αυτό έλειπε από τους “ερυθρόλευκους” στα παιχνίδια με Μπερ Σεβά (κατά κύριο λόγο) και Αρούκα (κατά δεύτερο) και όταν μια ομάδα που πρέπει να δημιουργήσει δεν μπορεί να το κάνει, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρήκε δημιουργία στο παιχνίδι του και ο σέντερ φορ του βρήκε τον τρόπο να τελειώσει εύκολες φάσεις κάνοντας τα αυτονόητα. Όταν οι “ερυθρόλευκοι” βρουν τρόπο να δημιουργήσουν τότε εύκολα ή δύσκολα θα βρουν και τα δίχτυα.

4.Ο Καμπιάσο και ο Μιλιβόγεβιτς κέρδισαν πολλά μέτρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους δύο κόφτες του Ολυμπιακού να είναι κοντά στον Μάριν. Την ίδια στιγμή οι δύο στόπερ των πειραιωτών πήραν τα δικά τους βήματα προς τη μεσαία γραμμή κι έτσι το “σκηνικό” του παιχνιδιού στήθηκε στο μισό γήπεδο. Με αυτή την εικόνα ήταν θέμα χρόνου να δεχθεί το γκολ η ομάδα της Μακεδονίας, όπως κι έγινε.

Όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ούτε βέβαια λύθηκαν με μια καλή εμφάνιση όλα τα αγωνιστικά θέματα που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” πριν τον αγώνα με τη Βέροια. Αυτό όμως που πέτυχε ο Ολυμπιακός ήταν σημαντικό για την ψυχολογία του και ήταν το “ξέσπασμα” που είχαμε αναφέρει ότι θέλουν οι πειραιώτες. Ήταν ένα αποτέλεσμα που βοηθά την ψυχολογία της ομάδας του λιμανιού, με την υποσημείωση μάλιστα ότι Φορτούνης και Ντομίνγκες δεν έπαιξαν λεπτό.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *