Πήρε αυτό που άξιζε

1Η περίοδος που διανύει ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικά δύσκολη και είναι ξεκάθαρο ότι κάθε νίκη ενισχύει ψυχολογικά τους παίκτες του Τριφυλλιού μετά το σοκ που πέρασαν από τη βαριά τιμωρία που επεβλήθη στην ομάδα για τα γεγονότα στο ντέρμπι.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι Πράσινοι επηρεάστηκαν αρκετά από όλα όσα έγιναν και αν αναλογιστούμε το σχετικά μεγάλο διάστημα που χρειάστηκε πέρυσι για να αφήσουν πίσω τους μια εξίσου δύσκολη στιγμή, τότε η κατάκτηση των τριών βαθμών στο ματς με τον Αστέρα είναι σαν μια …ηλιαχτίδα.

Ο Στραματσόνι και οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν να ξεπεράσουν αρχικά το τεράστιο εμπόδιο της απουσίας του κόσμου από τη Λεωφόρο και κατά δεύτερο λόγο τη σθεναρή αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι σε ένα άδειο γήπεδο και χρειάζεται να είσαι πνευματικά δυνατός για να διαχειριστείς σωστά αυτή την “ψυχρή” κατάσταση. Οι Πράσινοι είχαν θέληση, μαχητικότητα και επιμονή και μπόρεσαν να φύγουν νικητές από το γήπεδο, κάνοντας άλλο ένα θετικό βήμα.

Συντηρητικό παιχνίδι από το Τριφύλλι, χωρίς πολλά ρίσκα σε άμυνα και επίθεση και με άλλο ένα “χαμένο” ημίχρονο. Μετά τη …χλιαρή εμφάνιση στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, οι Πράσινοι μπήκαν στο ματς στο δεύτερο μέρος, πίεσαν τον Αστέρα και εμφάνισαν εντελώς διαφορετική εικόνα στο γήπεδο. Αν και δεν εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους δεκαπεντάλεπτο – και δεν πλήρωσαν την αμυντική τους αδράνεια στη φάση του Σανκαρέ- κατάφεραν να πετύχουν γκολ …ψυχολογίας με τον Καρέλη και “κλείδωσαν” τους τρεις βαθμούς στο φινάλε με τον ορεξάτο Καλτσά.

Ο Στραματσόνι ακόμα μαθαίνει την ομάδα του και το πρωτάθλημα και είναι φανερό ότι στην παρούσα φάση έχει στον νου του ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα. Δεν βγήκε στον Ιταλό το ρίσκο με τη χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Βέμερ, σε αντίθεση με την καθοριστική αλλαγή του Καλτσά, που έδωσε ενέργεια και …παρουσία στην επίθεση και απέδειξε ότι δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Καρέλης ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής της ομάδας του, θετικοί οι Εσιέν, Στιλ, Ζέκα και Σάντσεθ, καλό παιχνίδι και από τον -εξαιρετικό στο κομμάτι της τακτικής- Πέτριτς.

Πηγη novasports

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *