«Πόλεμος χωρίς θυσίες δεν γίνεται»

1Τελικά, ο Ιβάν Σαββίδης (και κατά συνέπεια και ο ΠΑΟΚ) έκανε πράξη αυτό που είχε πει αρχικά για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αμέσως μετά το πρώτο αγώνα που διεκόπη με επεισοδιακό τρόπο και ενώ ήταν 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, κατέληξε σε αυτήν την απόφαση ύστερα από αρκετή σκέψη και ενώ έδειχνε εσχάτως να είναι έτοιμος να αλλάξει θέση και να γείρει προς το να κατέβει η ομάδα του την Τετάρτη (27/04, 17:00) στο Καραϊσκάκη. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γιορτή του συλλόγου για τα 90ά του γενέθλια δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι: «Ως Σαββίδης είμαι εναντίον να παίξουμε στο ματς του Κυπέλλου. Σήμερα κάναμε συνάντηση με προέδρους συλλόγων που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για την γιορτή. Πίστευα πως θα έλεγαν να μην παίξουμε αλλά όλοι μου είπαν πως πρέπει να πάει ο ΠΑΟΚ και να παίξει.

Η ζωή μου με έχει μάθει να ακούω τους ανθρώπους και να κάνω ανάλυση για κάθε ενέργεια. Σήμερα μπορώ να πω ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα και δεν είναι τυχαίο που το τονίζω αυτό το θέμα, ότι εμείς θα πάμε στον Καραϊσκάκη με την πρώτη ομάδα μας και θέλω να τους τιμωρήσω εκεί».

Ουσιαστικά από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβει στο φαληρικό γήπεδο (είτε με την πρώτη ομάδα ή με την Κ-20) μετά τα όσα συζητήθηκαν πρόσφατα ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, θεωρώντας ότι υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό να υπάρξουν αλλαγές προς το θετικό.

Ωστόσο, τελικά αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας ότι πρέπει να γίνουν θυσίες σε έναν «πόλεμο» και αναφέροντας άνθρωποι της ΠΑΕ ότι δεν γίνεται να νομιμοποιηθεί οποιοσδήποτε θεσμός της ΕΠΟ (δηλαδή το Κύπελλο) και πως μέσω της προσπάθειας του Σταύρου Κοντονή δεν υπήρξε κάτι χειροπιαστό ώστε να οδηγηθεί σε αλλαγή στάσης ο ΠΑΟΚ και ότι θα ήταν πλήγμα για το προφίλ του, ενδεχόμενη διαφοροποίηση στην αρχική απόφαση.

Πάντως, η οριστική απόφαση πάρθηκε ύστερα και από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, του Βλάνταν Ίβιτς, των αρχηγών, Στέφανου Αθανασιάδη- Αλέξανδρου Τζιόλη-Γιώργου Τζαβέλλα και του Γιώργου Κούδα. Όχι όμως και του Ιβάν Σαββίδη που ενημερώθηκε στη συνέχεια για τα όσα ειπώθηκαν.

Με το θέμα ασχολήθηκαν ιδιαίτερα κκ Μαυρομάτης, Μπίρδας που έψαξαν τις νομικές προεκτάσεις του θέματος.
Παράλληλα, αναμένεται να κλείσει φιλικό ο ΠΑΟΚ ώστε να μην… σκουριάσει η ομάδα εν όψει των πλέι οφ.

Πληρώνει ο Ολυμπιακό
Η πιο βαριά από τις ποινές που θα επιβληθούν στον ΠΑΟΚ με την απόφαση να μην αγωνιστεί στη ρεβάνς Κυπέλλου είναι το -3 από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Παράλληλα, θα πρέπει να μπει και το χέρι στην τσέπη. Αναμένεται να δώσει ένα ποσό από 10.000 έως 50.000 ευρώ και το 80% αυτού θα πάει στον Ολυμπιακό που θα ήταν γηπεδούχος εφόσον γινόταν το δεύτερο παιχνίδι.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *