Ράπτορς – 76ερς: Το 13-0 του Τορόντο και ο αήττητος Λέοναρντ

Ράπτορς – 76ερς: Το 13-0 του Τορόντο και ο αήττητος Λέοναρντ

Ο 2ος γύρος των playoffs αρχίζει απόψε (28/4, 02:30) και οι Ράπτορς υποδέχονται μία ομάδα που έχουν νικήσει 13 σερί φορές στο γήπεδό τους! Όσο είναι δηλαδή και το ρεκόρ του Λέοναρντ (13-0) κόντρα στους 76ερς.

Οι 76ερς μπαίνουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση στον δεύτερο γύρο των playoffs του ΝΒΑ. Μπαίνουν με την πεποίθηση ότι μπορούν να κατακτήσουν τα πάντα. Προηγουμένως, βέβαια, θα πρέπει πρώτα να βρουν έναν τρόπο να ρίξουν νοκ άουτ αφενός την ομάδα που αποτελεί τον κακό τους δαίμονα την τελευταία εξαετία και αφετέρου τον Κοουάι Λέοναρντ, έναν παίκτη που δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του από τους Σίξερς!

Η Φιλαντέλφια έχει αντιμετωπίσει 13 φορές στο παρελθόν τον Λέοναρντ και ισάριθμες φορές έφυγε από το γήπεδο ηττημένη! Ο All-Star των Ράπτορς έχει ρεκόρ 10-0 κόντρα στους 76ερς ως παίκτης των Σπερς και 3-0 από την ημέρα που μετακόμισε στον Καναδά. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι καλύτερος ο απολογισμός των 76ερς επί καναδικού εδάφους, καθώς μετρούν 13 σερί ήττες στο Τορόντο, ενώ την τελευταία εξαετία το συνολικό ρεκόρ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι 21-3 υπέρ των Ράπτορς!

ΓΝΩΣΤΟΙ… ΑΓΝΩΣΤΟΙ

Αρκετά όμως με το παρελθόν. Όσον αφορά στο παρόν, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές φέτος, αλλά δεν… γνωρίζονται και τόσο καλά μεταξύ τους. Οι Ράπτορς ναι μεν κέρδισαν τρεις από τις τέσσερις φετινές αναμετρήσεις με τους Σίξερς, ωστόσο η τελευταία φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν ήταν στις 5 Φεβρουαρίου. Μία ημέρα δηλαδή πριν αποκτήσει η Φιλαντέλφια τον Τομπάιας Χάρις και δύο πριν από την ανταλλαγή του Μαρκ Γκασόλ στο Τορόντο.

Οι συγκεκριμένες προσθήκες άλλαξαν πολύ τα rotations και στις δύο ομάδες, επομένως δεν είναι παράξενο που αμφότερες αισθάνονται σαν να βρίσκουν μπροστά τους έναν αντίπαλο που δεν γνωρίζουν καλά. Η προσθήκη του Χάρις στην “Φίλι” κάνει ακόμα πιο επιθετική μία ομάδα που σκοράρει κατά κόρον. Στο μεταξύ, η άφιξη του Γκασόλ στο Τορόντο άλλαξε πολύ το επιθετικό παιχνίδι των Ράπτορς, ανοίγοντας την ρακέτα και προσθέτοντας στο παρκέ έναν ακόμα καλό σουτέρ και δημιουργό. Και έναν ικανότατο αμυντικό παράλληλα.

Στη σειρά με το Ορλάντο ο Γκασόλ και ο Ιμπάκα κράτησαν τον Νίκολα Βούτσεβιτς στους 11 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό 36% στα σουτ. Πολύ θα ήθελε λοιπόν ο Νικ Νερς να δει κάτι ανάλογο να συμβαίνει και στην περίπτωση του Τζοέλ Εμπίντ… Την ίδια ώρα, αυτό που έχει πρωτίστως στο μυαλό του ο Μπρετ Μπράουν στην Φιλαντέλφια είναι πως θα περιορίσει την δράση του Κοουάι Λέοναρντ, ο οποίος είχε 30,3 πόντους κατά μέσο όρο στους τρεις αγώνες της κανονικής περιόδου που έπαιξε κόντρα στους Σίξερς.

Τι έκαναν στην κανονική περίοδο: Οι Ράπτορς κέρδισαν τους τρεις αγώνες στους οποίους έπαιξε ο Λέοναρντ με 129-112 (30/10), 113-102 (5/12), 119-107 (5/2) και ηττήθηκαν σε αυτόν που απουσίασε με 101-126 (22/12).

Πώς έφτασαν μέχρι εδώ: Οι Ράπτορς απέκλεισαν το Ορλάντο με 4-1 νίκες και οι 76ερς τους Νετς με το ίδιο σκορ. Και οι δύο ομάδες έχασαν το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό τους και κέρδισαν τα επόμενα τέσσερα, το Τορόντο με 18,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο και η Φιλαντέλφια με +16.

Οι πρώτοι των δύο ομάδων στις κύριες στατιστικές κατηγορίες:

Ράπτορς

Στατιστικά

76ερς

Κοουάι Λέοναρντ (27,8)

Πόντοι

Τζοέλ Εμπίντ (24,8)

Πασκάλ Σιάκαμ (8,4)

Ριμπάουντ

Τζοέλ Εμπίντ (13,5)

Κάιλ Λάουρι (8,6)

Ασίστ

Μπεν Σίμονς (7,6)

Κάιλ Λάουρι, Μαρκ Γκασόλ (2,0)

Κλεψίματα

Τζίμι Μπάτλερ (2,0)

Σερζ Ιμπάκα (1,0)

Κοψίματα

Τζοέλ Εμπίντ (2,8)

Κάιλ Λάουρι (3,0)

Λάθη

Τζοέλ Εμπίντ, Μπεν Σίμονς (3,0)

Ιατρικό δελτίο: Οι Ράπτορς δεν υπολογίζουν τους Όου Τζι Ανουνόμπι, Κρις Μπουσέρ και οι 76ερς τον Μάικ Σκοτ.

Το πρόγραμμα των αγώνων: 27/4 (Τορόντο), 29/4 (Τορόντο), 2/5 (Φιλαντέλφια), 5/5 (Φιλαντέλφια), 7/5 (Τορόντο), 9/5 (Φιλαντέλφια), 12/5 (Τορόντο).

Photo credits: AP Photo/Matt Slocum

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *