Στο Final 4 και η Ρεάλ!

1Το “παρών” στο Final 4 της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στην έδρα της στη Μαδρίτη δεν θα μπορούσε να μη δώσει η Ρεάλ. Οι Ισπανοί επικράτησαν 76-63 στην Κωνσταντινούπολη της Αναντολού Εφές και πλέον θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν έκανε τις δύο προηγούμενες φορές, όταν έχασε από τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι στους τελικούς του 2013 και του 2014. Εμπόδιό της θα επιχειρήσει να σταθεί στον ημιτελικό στις 15 Μαΐου η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μαδριλένους ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ που σημείωσε 17 πόντους και ακολούθησε ο Γιουλ με 14, ενώ ο Πάμπλο Λάσο δεν εμπιστεύτηκε ούτε λεπτό τον Γιάννη Μπορούση.

Από την πλευρά των ηττημένων, εξαιρετικός ήταν ο Κρστιτς που σημείωσε 16 πόντους και ο Σάριτς που «σίγησε» στο δεύτερο ημίχρονο προσέθεσε ακόμα 9 και 12 ριμπάουντ.

inner

Το ματς:

Αποφασισμένοι για να φέρουν τη σειρά των αγώνων τους με τη Ρεάλ στα ίσα μπήκαν στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί» οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και πήραν «κεφάλι» στο σκορ (9-2). Ο Γιούλ είχε κέφια, όμως, σημειώνοντας γρήγορα 7 πόντους και με το τρίποντο του Ροντρίγκεθ, οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ (12-13) για πρώτη φορά στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν και με ένα σερί 7-0 (19-13) ανέλαβαν ξανά τα “ηνία”, χωρίς να διατηρούν μεγάλη απόσταση από τη Ρεάλ, η οποία με λέι απ του Ροντρίγκεθ μείωσε στους τρεις πόντους (21-18) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Τη χαλαρότητα των Μαδριλένων εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια οι Τούρκοι και με το τρίποντο του Μπατούκ και το κάρφωμα του Κρστιτς διεύρυναν τη διαφορά στο +8 (26-18). Η Ρεάλ αντέδρασε και μείωσε αρχικά στο καλάθι (26-24) με τον Γιούλ να φτάνει στους 10 και μετά στον πόντο (32-31), χάρη στις προσπάθειες του Κάρολ και του Ματσιούλις, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Έτσι, η Εφές με δύο βολές του Σάριτς και τα καλάθια του Κρστιτς “έκλεισε” το πρώτο ημίχρονο με διαφορά έξι πόντων (39-33) από τους Ισπανούς. Χαρακτηριστικά, η Εφές στο πρώτο μέρος κατάφερε να είναι πολύ πιο εύστοχη στα δίποντα και να έχει κερδίσει 17 ελεύθερες βολές έναντι μόλις τριών της Ρεάλ.

Οι οδηγίες του Πάμπλο Λάσο στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο και οι παίκτες του εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ισπανοί σημείωσαν τους επόμενους 9 πόντους (39-42) και ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ για πρώτη φορά από την πρώτη περίοδο. Ο Τζάνινγκ με τρίποντο ισοφάρισε προς στιγμήν, όμως το φοβερό “κρεσέντο” των Μαδριλένων συνεχίστηκε. Ο Φερνάντεθ και ο Νοτσιόνι σημείωσαν τους επόμενους 7 πόντους (42-49), δείχνοντας πως οι φιλοξενούμενοι θέλουν να τελειώνουν μία ώρα αρχύτερα με την υπόθεση-πρόκριση. Ωστόσο, ο Μπιέλιτσα και ο Τζάνινγκ έφεραν τους Τούρκους σε απόσταση ενός καλαθιού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (49-51).

Με “άγριες” διαθέσεις μπήκαν οι παίκτες του Λάσο στην τελική ευθεία του αγώνα και με ένα σερί 7-0 ανέβασαν το «δείκτη» της διαοφράς στους 9 πόντους (49-58). Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τις κρίσιμες στιγμές και ο Κρστιτς με έξι πόντους (57-58) επανέφερε την Εφές στο «κυνήγι» της νίκης. Η Ρεάλ απάντησε άμεσα με ένα δικό της σερί 7-0 (57-65) και έδειξε πως είναι το “αφεντικό” του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έφεραν την απόστασή τους στο -4 (61-65), αλλά δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους στην άμυνα στα τελευταία λεπτά με τον Γιούλ και τον Ρέγες να ανεβάζουν τη διαφορά ξανά στους 7 (61-68). Έτσι, η Ρεάλ πήρε τη νίκη με 76-63 και θα είναι… πιστή στο ραντεβού της στο Final 4 της Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-33, 49-51, 63-76

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, Οσμάν 2, Περπέρογλου, Μπατούκ 5 (1), Σάριτς 9, Ντρέιπερ 5 (1), Κρστιτς 16, Λάσμε 8, Τζάνινγκ 10 (2), Ερτέλ 3 (1), Μπιέλιτσα

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς, Φερνάντεθ 17 (3), Νοτσιόνι 6 (2), Ματσιούλις 3, Ρέγες 10, Ροντρίγκεθ 12 (2), Αγιόν 2, Κάρολ 10 (2), Γιουλ 14 (2), Σλότερ 2

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *