«Τα κατάφερε στον Ολυμπιακό, μπορεί και στη Μαρσέιγ»

ÌÉÔÓÅË ÌÏÍÔÅÓÔÏ   ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2012-2013)  MICHEL MODESTO  ASTERAS TRIPOLIS - OLYMPIAKOS (CUP FINAL 2012-2013)Οι γνώμες των πρώην παικτών του Ολυμπιακού, που συνεργάστηκαν σε αυτόν με τον Μίτσελ, παίζουν… μπουνιές μεταξύ τους. Ενώ, λοιπόν, ο Γκαετάν Μπονγκ «έκραξε» τον Ισπανό προπονητή που ανέλαβε τη Μαρσέιγ, ο Φρανσουά Μοδέστο τον αποθέωσε.

«Όταν ήρθε στην ομάδα, ήμασταν 15 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και συνεχίζαμε στην Ευρώπη. Ήταν πιο εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί σε μια έμπειρη ομάδα, με σταθερότητα, υποδομές και πολλούς Ισπανούς», τόνισε ο Μοδέστο.

«Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι το πάθος του. Εμείς παίζαμε 4-5-1. Έχει νοοτροπία νικητή, όπως είχε και σαν παίκτης. Θέλει να επιβάλλεται η ομάδα του στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι όπως η Παρί στη Γαλλία, πάντα έχει την κατοχή. Στην Ευρώπη έπαιζε πιο συντηρητικά και με αντεπιθέσεις», πρόσθεσε.

«Εμμένει στις αρχές του, είναι λάτρης της πειθαρχίας, αλλά είναι ανοικτός σε όλους. Όταν λέει όμως κάτι, θέλει να γίνεται. Όταν ανέλαβε, έπαιζα σε όλα τα ματς. Μετά για ένα διάστημα έχασα τη θέση μου στην ομάδα. Μιλήσαμε στο γραφείο του, δεν υπήρχε πρόβλημα, ούτε κρατάω κακία. Είναι πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Ήταν ένας θρύλος της Ρεάλ. Ίσως οι νεότεροι να μην ξέρουν ποιος ήταν, αλλά εγώ ήξερα καλά ποιον είχα μπροστά μου. Είναι ένας προπονητής που δεν θέλει να συζητά τις επιλογές του. Πιστεύει απόλυτα αυτό που κάνει, στην καθημερινή δουλειά και επιβραβεύει αυτούς που εργάζονται σκληρά. Είναι πολύ απαιτητικός και θυμάμαι κάποιοι νέοι παίκτες που έκαναν κάποια καλά παιχνίδια και πήραν αέρα, τους έβγαλε από την ομάδα», δήλωσε.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το παρουσιαστικό του Μίτσελ: «Είναι ένας άντρας με κύρος. Ντύνεται καλά, προσέχει τον εαυτό του. Είναι ένας όμορφος άνδρας. Σας παίκτης είχε ποιότητα και σαν προπονητής πλέον είναι πάντα προσεγμένος».

Συμπερασματικά, τόνισε πως ο Μίτσελ μπορεί να τα καταφέρει στη νέα του αποστολή. «Πιστεύω πως μπορεί να πετύχει. Έχει το ειδικό βάρος για να προπονήσει τη Μαρσέιγ. Το έκανε με τον Ολυμπιακό, που είναι ένας σύλλογος με αντίστοιχη πίεση. Κατάφερε να αντεπεξέλθει σε αυτό, όπως επίσης στον Τύπο και στους παίκτες. Έχει προσωπικότητα. Η Μαρσέιγ αυτή τη στιγμή είναι στο μηδέν, οπότε δεν έχει να χάσει τίποτα. Όταν έχεις παίξει 15 χρόνια στη Ρεάλ, δεν φοβάσαι να πας στη Μαρσέιγ. Δεν θα πρέπει να κριθεί άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου».

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *