Τι ισχύει για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και την παρουσία κόσμου

Τι ισχύει για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και την παρουσία κόσμου

Το αιώνιο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών στην κερκίδα, ακόμα και αν αναβληθεί η 17η αγωνιστική, εκτός αν γίνουν πρώτα τα δυο ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Τι αναφέρει ο ΚΑΠ.

Η επικείμενη αποχή των διαιτητών από τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής και των πρώτων αναμετρήσεων για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη σειρά των αγώνων του πρωταθλήματος, επομένως το αιώνιο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών στην εξέδρα.

Με βάση το άρθρο 22 παράγραφος 6 του ΚΑΠ, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε, άρα ακόμα και σε περίπτωση αναβολής, δεν αλλάζει η σειρά των παιχνιδιών. Μοναδική περίπτωση να γίνει με κόσμο, είναι να προηγηθούν χρονικά και οι δύο αγώνες της φάσης των "16" του Κυπέλλου, στην οποία ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος την Καλαμάτα στη ρεβάνς στις 15 Ιανουαρίου.

Ουσιαστικά, από την αποχή των διαιτητών και πόσο θα κρατήσει, εξαρτάται το τι θα γίνει με το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και το αν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου. Ο ΚΑΠ είναι μεν ξεκάθαρος, όμως υπάρχει αυτή η πιθανότητα, όσο οι διαιτητές αποφάσίσουν να επιμείνουν στην αποχή τους και δεν κάνουν πίσω. Όλα εξαρτώνται από το πότε θα γίνει η 17η αγωνιστική και αν χρονικά θα έχει προηγηθεί το δεύτερο ματς Κυπέλλου με τους Καλαματιανούς.

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της SuperLeague 1 και SuperLeague 2, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός εάν πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α' γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή.

Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο (2) ημερών. Στα λοιπά πρωταθλήματα αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *