Τρομερή πτώση της Εθνικής στο ranking της FIFA!

1Η κατρακύλα της Εθνικής Ελλάδας στη παγκόσμια κατάταξη της FIFA δεν έχει σταματημό καθώς, αυτή τη στιγμή είναι στην… 52η θέση.

Πρόκειται για τη χειρότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τα τελευταία 15 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η Εθνική κατέγραψε πτώση 12 θέσεων.

Έτσι, πλέον πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται εθνικές ομάδες όπως του Παναμά (51), της Τυνησίας (45), του Ιράν (39), της Αλβανίας (37) και της Αλγερίας (32).

Υπενθυμίζεται πως το 2001 η Εθνική είχε βρεθεί στη 57η θέση αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί εκτός της πρώτης 50άδας.

Όσον αφορά τώρα τις πέντε πρώτες θέσεις, εκεί δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η Αργεντινή είναι πρώτη, δεύτερο το Βέλγιο, τρίτη η Κολομβία, τέταρτη η Γερμανία και πέμπτη η Χιλή. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία ανέβηκε δύο θέσεις και βρέθηκε στο νούμερο 6, ενώ την πρώτη δεκάδα κλείνουν η Γαλλία, η Ισπανία, η Βραζιλία και η Ιταλία.

Στη θέση νούμερο 13 βρέθηκε η Γαλλία, ενώ στην 11η η Ουαλία (την υψηλότερη στην ιστορία της) που ανέβηκε 15 θέσεις μετά και την εξαιρετική της παρουσία στο Euro. Δώδεκα θέσεις όμως ανέβηκε και η Ισλανδία που πλέον είναι 22η στον κόσμο, κάτι που επίσης συνέβη για πρώτη φορά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *