Tο πόρισμα Κορέα για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο… Διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης Μαρινάκης, Σαρρής, Κουρίδης.

1Το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε η Δίκη στον ΣΚΑΪ.

Στο πόρισμα κατονομάζονται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης.

Πόρισμα Κορέα ΜΕΡΟΣ 1
Πόρισμα Κορέα ΜΕΡΟΣ 2
Πόρισμα Κορέα ΜΕΡΟΣ 3

Ο ΣΚΑΪ σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας των 16 κατηγορουμένων και θεωρώντας ότι η πληροφόρηση του κοινού αποτελεί συνταγματική επιταγή, δημοσιεύει ολόκληρο το πόρισμα για να βγάλει η φίλαθλη κοινή γνώμη τα συμπεράσματά της.

Άλλωστε έχουν ασκηθεί ήδη οι κακουργηματικές διώξεις και ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25.

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι ο κ. Ανδρεάδης ερευνά 4 αγώνες που δεν περιέχονται στο πόρισμα αλλά ούτε και στους φακέλους των ύποπτων της UEFA.

Αυτά τα παιχνίδια κατά χρονολογική σειρά είναι

-06/01/2013 Ολυμπιακός 3 – 0 Βέροια στις
-01/11/2014 Αστέρας Τρίπολης 0 – 0 Ολυμπιακός στις
-01/02/2015 Βέροια 0 – 2 Ολυμπιακός
-04/02/2015 Ολυμπιακός 2 – 1 Ατρόμητος

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε ότι υπάρχει και 6ος διαιτητής της Super League που έλαβε κλήση από τον ανακριτή διαφθοράς ως κακουργηματικά κατηγορούμενος.

Η εκπομπή έφερε στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των 10 διαιτητών για τους οποίους υπήρξε εισαγγελική εντολή και το ΣΔΟΕ άνοιξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτοί οι διαιτητές είναι ο Ηλίας Σπάθας, ο Αλέξανδρος Αρετόποπουλος, ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Σταύρος Μάνταλος, ο Δημήτρης Θάνος, ο Σταύρος Τριτσώνης, ο Γιώργος Κομίνης, ο Θανάσης Γιάχος, ο Μιχάλης Κουκουλάκης και ο Δημήτρης Στυλιάρας.

Η UEFA έστειλε στην ΕΠΟ φάκελο με νέο ύποπτο ματς στη Super League για τον αγώνα Ολυμπιακός 3 – 0 Κέρκυρα στις 22/03/2015 και η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, που είναι συμβεβλημένη με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον χαρακτηρίζει χειραγωγημένο.

Τέλος η εκπομπή αποκάλυψε στοιχεία της εισαγγελικής πρότασης για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011. Ο αντιεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο την πρόταση του βάσει της οποίας αρκούνται κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις κατά 90 κατηγορουμένων.

Στην πρόταση, ο εισαγγελέας αποφαίνεται ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη για διευθύνσεις εγκληματικών ομάδων στον Αχιλλέα Μπέο και στον Γιώργο Τσακογιάννη.

Τέλος, διώκεται πλημμεληματικά ο πρόεδρος της Superlague, Γιώργος Μποροβήλος.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/279064/diki-ston-skai-idou-to-porisma-korea-gia-tin-eglimatiki-organosi-sto-podosfairo/#ixzz3Wej5bV9s

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *